domingo, junio 29, 2008

VIDEO

sábado, junio 28, 2008

VIDEO 2008

Hoy un video para que lo escuchen las personas romanticas como yo, unas esta canción es mis faborita cuado estoy en el ordenador. un saludo Encarna

martes, junio 24, 2008

Hoy estoy un poco desanimada


LA TERCERA EDAD

Hoy doy gracia ha DIOS me encuentro casi bien con algunos achaque
Propios de la edad, y pienso que lastima que todas estas nuevas tecnología no las podré aprovechar, y animo ha todos el que pueda que pruebe en Internet y averiguar todo lo que no ha podido en sus tiempo hay cosas muy interesantes, por ejemplo como tratar Alos nietos y halos hijos nosotros lo hacíamos ha nuestra manera los tiempo han cambiado y las personas quieren que se les trate de otra manera,
(Nos costara hacerlo)
Con el cariño que tenemos guardado creo que lo conseguiremos, antes confundíamos cariño con respeto miedo, hoy son más liberales los niños y se puede hablar de todo sin tapujos y hay abuelos que ya se sienten muy integrados con la juventud
Yo estado aprendiendo informática con jóvenes, y me han apreciado mucho y me explicaban las cosas con mucho cariño y me decía que les gustar tener una madre como yo, y otro decía que sus abuelas no se atreverían ha hacer lo que yo ago, para mi es tan grande la satisfacción que siento que creo que toda la tercera edad la debería experimenta adelante al final lo conseguiremos
Un saludo ENCARNA

Nits d'estiu al pati de les Moreres del 21/06/2008 al 19/07/2008



Nits d'estiu al pati de les Moreres del 21/06/2008 al 19/07/2008



Actes Nits d'estiu al pati de les Moreres:
21/6 Dissabte
Música
Mataró
Pati de les Moreres Entre el Torrent de la Pólvora i c/ Muntanya
· 21:00 h
Inauguració del cicle, i concert a càrrec de Momen V-XVcrew (21.30h) i Los Impagaos (22.30h).
Organitza: A.V. de Cirera
.........................................................................................................

28/6 Dissabte
Teatre
Mataró
Pati de les Moreres
· 21:30 h
A 2/4 de 10, l'IES Thos i Codina presenta l'obra "Las visiones de la muerte"; a 2/4 d'11, la cia. Punt de Trobada presenta l'obra "Cinc persones"; i a 1/4 de 12, "L'octava nota" de Raquel López Requejo.
Organitza: A.V. de Cirera
Preu: gratuït
.........................................................................................................

Els mataronins gastaran una mitjana de 25 euros en les coques



El preu de les coques de Sant Joan es manté sobre els 25 euros

Els gremis de pastissers calculen que per la revetlla es vendran 1'7 milions de coques arreu de Catalunya
per capgros.com/ACN - fotos R.Gallofré - 23/06/2008 17:07 (95 lectures)

Els mataronins gastaran una mitjana de 25 euros en les coques que es consumiran durant la revetlla de Sant Joan. Els Gremis de Pastisseria de Catalunya calculen que per aquesta revetlla hauran venut al voltant d'1,7 milions de coques, una xifra que suposa un lleuger increment respecte de l'any passat. No obstant, una família de quatre persones gastarà el mateix que el 2007, de setze a trenta euros aproximadament en la compra de les coques de Sant Joan. Els pastissers destaquen que la coca clàssica, la de brioix amb fruites i pinyons, serà sens dubte la que tingui més èxit, seguida de la de llardons de full i la de pinyons amb crema.

El Departament de Salut recomana guardar a la nevera les coques de Sant Joan farcides de crema o nata, productes especialment sensibles que es poden fer malbé fàcilment amb l'augment de les temperatures, per exemple deixant les coques al cotxe durant molta estona.

Cristiana Minorescu va aconseguir


Cristiana Minorescu va aconseguir el sots-campionat absolut en les Fases Finals dels Campionats de Catalunya de Gimnàstica Artística celebrats a Mataró. Des del divendres passat, dia 20, fins diumenge, la capital del Maresme va acollir per segon any consecutiu els campionats després de la bona organització de 2007. Rubén López i Laura Muñoz van imposar-se en les màximes categories als seus rivals. La gimnasta va vèncer a Minorescu per 550 punts de diferència en sumar un total de 51.000. Tercera va ser Sara Cuso, del GA Les Morere amb 49.200, per sota dels 50.450 de la gimnasta del CG Mataró. Minorescu va endur-se també el campionat júnior en superar a Cuso, per 1.250 punts de marge.
Uns 200 gimnastes es van donar cita a Mataró per celebrar els campionats que van agrupar des de les categories benjamins fins a les absolutes. L’organització es va mostrar molt satisfeta amb el nivell de la prova, ja que tot i la falta de Javier Gómez, preparant-se per altres competicions, a les finals van assistir la flor i nata d’aquest esport a nivell català. La jornada de dissabte, amb la competició femenina al capdavant, va servir perquè Marta Teruel, del CG Mataró en categoria infantil, aconseguís un meritori sisè lloc. Pel que fa a la vencedora absoluta, Múñoz també va imposar-se en la categoria sénior, on va participar davant Adriana Panades, a qui va vèncer clarament. En competició benjamí, Alba Sànchez va ser setena.
En la categoria masculina, jornada celebrada al llarg de diumenge, el gimnasta més destacat del club mataroní va ser Bernat Arañó. Arañó va fer una gran competició amb 102.100 punts en total, però va acabar empatat amb Joan Guzman, del CE IPSI. La igualtat va ser màxima en la categoria de promoció 4, on Daniel Ruiz, del CG Mataró, va assolir la quarta plaça amb 99.300 punts. Van tancar la classificació dos gimnastes del CG Mataró. Miquel Pellaja

francia-españa 22-06-2008


francia-españa 22-06-2008


Gigantes y castellets de Mataró toman la ciudad francesa de Créteil


Gigantes y castellets típicos de las fiestas tradicionales de la localidad catalana de Mataró tomaron hoy la ciudad francesa de Créteil, a las afueras de París, en un acto sin precedente entre dos ciudades que están hermanadas desde 1991.

La figura del águila, una de las más tradicionales de la fiesta de Mataró y que raramente abandona la ciudad catalana, también se trasladó a Créteil, donde desfiló junto al resto del cortejo.

En total, más de 850 personas se trasladaron desde la ciudad catalana a las afueras de París para participar en el acto.

El alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, afirmó a Efe que el objetivo era 'mostrar una parte de la fiesta mayor más tradicional' a requerimiento de los representantes de Créteil, que el año pasado se trasladaron a la ciudad catalana para vivir la fiesta.

El acto 'no tiene una dimensión de promoción turística', indicó el alcalde, que señaló que las fiestas de Mataró son 'muy participativas y con elementos tradicionales que hay que conocer', por lo que 'aunque los visitantes son bienvenidos, no son particularmente turísticas'.

Sin embargo, Baron aseguró que la fiesta permitirá 'profundizar en las relaciones de hermanamiento' entre ambas ciudades, que permiten ya intercambios de todo tipo.

La fiesta se acabará con fuegos artificiales de la ciudad catalana.



Terra Actualidad - EFE

viernes, junio 20, 2008

El urtimo programa de radio nos vemos en sectiembre


Hola bona tarda, avui a Amb Veu de Dona us oferim el darrer programa de la temporada. Us hem acompanyat amb molta il•lusió 20 dones, de Mataró i comarca, durant 7 programes. Fer aquest programa ha estat gràcies als recursos i suport que ens han facilitat per fer un taller de ràdio el Centre de recursos de la Dona i del servei de Nova Ciutadana.
Avui volem fer un repàs d’aquests programes i el contingut de les seccions que hem anant donant forma programa rera programa. També farem una petita entrevista a una gran persona i professional de la ràdio que de ben segur que tots els que ens escolteu la coneixeu. Per acabar dones que han participat d’aquesta experiència fascinant ens explicaran com ho han viscut.
Al programa d’avui us acompanyarem l’Angeles, la Pili, la Dúnia, la Mercè, la Lea, la Pepita, la Touraya, l’Encarna i la que us parla, la Rosi.

este es el ultimo programa que hacemos del Radio ,asta sectiembre si todo va vien
lo hemos pasado muy vien todas un saludo para todos ENCARNA

jueves, junio 19, 2008

No es difícil llorar en soledad




Un hombre quiere ser el primer amor de su amada. Una mujer quiere que su amado sea su último amor.
Te quiero no solo por como eres, sino por como soy yo cuando estoy contigo.
Un día dejé caer una lágrima en el océano. El día que la encuentre será el día que deje de quererte.
Sabes que estás enamorado cuando no quieres dormir por la noche, porque tu vida real supera a tus sueños.
Anoche miré al cielo y empecé a dar a cada estrella una razón por la que te quiero tanto. Me faltaron estrellas.
Aunque no sepa quererte de la forma que a tí te gustaría, siempre te querré con toda mi corazón de la mejor forma que sepa.

miércoles, junio 18, 2008

Dissabte passat, 14 de juny; 60 persones de Mataró






cursor:"Crònica de la sortida a Elna", article de Glòria Figuerola.


Inclou fotografies del viatge.


Dissabte passat, 14 de juny; 60 persones de Mataró i El Maresme vam fer la ruta de l´exili. Acompanyades i guiades per la rellevant figura de la historiadora i escriptora, Assumpta Montellà, autora del llibre La Maternitat d´Elna.

La sortida estava organitzada des de la Secretaria de la Dona del PSC de Mataró i, la crida va ser tot un èxit!

Vam sortir de la ciutat cap a les nou del matí i després d´una parada tècnica a Figueres arribàvem a la Maternitat cap a les 12 del migdia on ens esperaven per rebre´ns, molt cordialment.

Durant el trajecte, l´Assumpta ja ens anava posant en situació per poder absorbir tot el que veuríem i viuríem i, en el recorregut per les sales de la Maternitat ens anava explicant epidodis de la historia, de com van anar els fets, de com dins del caos dels camps de concentració, va néixer aquella illa de pau i d´esperança de vida. Tot gràcies a l´Elisabeth Eidenbenz, la infermera suïssa que va salvar tantes vides. Després de tants anys, el llegat de la Maternitat d´Elna, encara és viu!

També vam fer un dinar, on a les postres l´Assumpta va acabar d´explicar la història en un estil col·loquial i divertit, que ajuda a descarregar una mica les emocions contingudes i, finalment va fer una ronda de preguntes i respostes.

De tornada cap a Mataró vam parar a visitar el Museu de l´Exili de La Jonquera, om vam presenciar imatges i documents impactants, a la sortida vam fer la foto de grup pel record d´una sortida molt maca, sentimental amb una bona dosi de memòria històrica.

Arribàvem a la ciutat a l´hora programada molt contents i feliços del viatge; res hagués estat igual sense la, ja nostra amiga: Assumpta Montellà.
Per cert, que ja vam parlar de fer per la tardor la ruta del Setè camió , l´últim llibre escrit per ella, a veure si trobem l´or perdut de la República...

Encarna se perdio esta excurción con tata ilución que tenia hacia meses ya me contareis como fue todo al final me Operaron un saludo para todos Encarna

Lourdes Muñoz Santamaría: Debat Congrés PSC. Política 2.0 (2)

Lourdes Muñoz Santamaría: Debat Congrés PSC. Política 2.0 (2)

Apunts de Carme Sánchez Martín: Política 2.0 a l'11è CONGRÉS: un debat en el qual les dones també tenim molt a dir

Apunts de Carme Sánchez Martín: Política 2.0 a l'11è CONGRÉS: un debat en el qual les dones també tenim molt a dir

lunes, junio 16, 2008

Els pisos adaptats dels carrer Carlemany



Els pisos adaptats dels carrer Carlemany reben 77 sol·licituds

Els habitatges, destinats a persones majors de 65 anys, s'estan construint i estaran enllestits el proper mes de juliol

per capgros.com - fotos R. Gallofré - 12/06/2008 16:39 (158 lectures)

Els pisos adaptats dels carrer Carlemany
Una de cada tres persones que ho han sol·licitat podran disposar d’un dels 25 habitatges adaptats per a la gent gran que s’estan construint al carrer de Carlemany, 6-12. L’ajuntament, a través de l’empresa municipal Prohabitatge, avaluarà ara les sol·licituds rebudes, un total de 77, per tal de seleccionar els adjudicataris. Els criteris que es tindran en compte són el grau de dependència sociosanitària, els aspectes familiars i l’entorn del demandant, les condicions de la seva residència actual i els ingressos. A partir d’aquests criteris s’atorgarà una puntuació que determinarà els adjudicataris dels habitatges.

Els pisos del carrer Carlemany, promoguts per Pumsa, es troben en fase de construcció i es preveu que estiguin finalitzats de cara el proper mes de juliol. En total s’estan construint 25 habitatges adaptats destinats a persones majors de 65 anys. Es tracta d’uns pisos sense barreres arquitectòniques i amb una sèrie de serveis, promoguts per Serveis Socials, que garantiran la cobertura de les seves necessitats bàsiques, com ara la prevenció de l’aïllament social i el deteriorament personal.

A banda d’aquests 25 habitatges, l’edifici, de 5.500 metres quadrats, també disposa de cinc vivendes més que es destinaran a reallotjament de les persones afectades per projectes urbanístics. A més, l’immoble també té un aparcament per a residents amb 96 places així com un local per a equipaments que es destinarà a l’atenció diürna per a malalts d’Alzheimer. El cost total de l’edifici és de 4.790.000 euros.

domingo, junio 15, 2008

Mataró posa a disposició dels joves sis sales d'estudi


Mataró posa a disposició dels joves sis sales d'estudi durant l'estiu.

Estaran obertes entre el 26 de maig i el 6 de juliol (Ajuntament de Mataró, 30/05/08).


El Servei de Joventut ha tornat a posar a disposició dels joves sis sales d'estudi perquè puguin preparar els exàmens. Entre el 26 de maig i el 6 de juliol, s'amplia l'horari de la sala d'estudi del Casal de Joves de la plaça d'Espanya i s'habiliten expressament les sales d'estudi als cinc centres cívics de la ciutat: Cerdanyola, Cirera, Molins, Pla d'en Boet i Rocafonda.

Com a novetat, els usuaris de la sala d'estudi del Casal de Joves poden accedir a internet amb els seus portàtils a través de la xarxa WiFi que ofereix el Telecentre. La inscripció a aquest espai, situat a la planta baixa del Casal de Joves, és gratuïta.


Horaris de les sales

- Sala d'estudi del Casal de Joves (plaça d'Espanya, 1): De dilluns a divendres de les 9 a 22.30 h, dissabtes de les 9 a 22 h i diumenges de les 9 a 15 h.

- Sala d'estudi del Centre Cívic Cirera (carrer de Cadis, 1): De dilluns a divendres de les 9 a 14 h i fins al 14 de juny, dimarts i dijous de les 1es 17 a 19 h.

- Sala d'estudi del Centre Cívic Molins (carrer de Nicolau Guañabens, 23-25): De dilluns a divendres de les 9 a 14 h i dilluns, dimecres i divendres de les 18 a 21.30 h.

- Sala d'estudi del Centre Cívic Pla d'En Boet (carrer de Juan Sebastian Elcano, 6): Dilluns de les 9 a 16 h i dissabtes de les 10 a 13 h.

- Sala d'estudi del Centre Cívic Rocafonda (carrer de Josep Punsola, 47): De dilluns a divendres de les 9 a 19 h i a partir del 25 de juny, obert fins les 22 h.

- Sala d'estudi del Centre Cívic Cerdanyola (passeig Ramon Berenguer III, 82-84): Dilluns, dimecres, dijous i divendres de les 9 a 21.30 h, dissabtes de les 16.30 a 20.30 h.

© 2008 Ajuntament de Mataró |

La Bústia de Suggeriments és una eina de comunicació


La Bústia de Suggeriments rep 14.156 entrades en un any.



La majoria fan referència al manteniment de la via pública i temes de mobilitat (Ajuntament de Mataró, 05/06/08).



La Bústia de Suggeriments és una eina de comunicació i participació entre la ciutadania i l'administració local. En el darrer any, la ciutadania ha utilitzat aquesta eina 14.156 vegades per fer suggeriments, expressar queixes o comunicar incidències. Els resultats de la Bústia de Suggeriments s'han exposat avui a la Comissió Informativa de Serveis Centrals.

Canal d'entrada

La majoria de les entrades, 12.273, s'han fet a través del telèfon, trucant al 010 o al telèfon del civisme, el 900 859 009. En segon lloc, amb 1.679 entrades, hi ha els suggeriments que s'han fet a través de la bústia del web www.mataro.cat o través d'un correu, a l'adreça ajmataro@ajmataro.cat. Per últim, 204 queixes o suggeriments s'han fet de forma presencial a les Oficines d'Atenció al Ciutadà, a la Policia Local o als Agents Cívics.

Un cop es rep l'entrada, el Servei d'Atenció Ciutadana la tramet al departament o servei de l'Ajuntament responsable que ha de respondre, com a màxim, en 20 dies. En la majoria dels casos, el ciutadà rep una resposta a la seva sol·licitud en 20 dies.

Tipologia dels suggeriments

Els suggeriments són de diferent tipologia però la gran majoria, un 59,27% fan referència al Servei de Manteniment ( contenidors desbordats, voreres en mal estat, sol·licitud de noves papereres, de poda, etc.) En segon lloc, amb un 22,55% dels suggeriments, hi ha els temes que fan referència a la mobilitat (semàfors que no funcionen, senyals en mal estat o mala visibilitat en creuaments, miralls trencats, etc.)

Després del Servei de Manteniment i Mobilitat, les àrees que reben més queixes, suggeriments o incidències són la Policia Local, Salut i Sanitat, Ciutat Sostenible, Obres i Urbanisme.

Les entrades que fan referència al Patronat Municipal d'Esports (PME), al Patronat Municipal de Cultura (PMC), a l'Institut Municipal d'Educació (IME), a l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i a Aigües de Mataró, SA (AMSA) s'inclouen en el grup "altres" del següent gràfic (vegeu enllaç).

© 2008 Ajuntament de Mataró |

Lourdes Muñoz, portaveu de Societat


Lourdes Muñoz impulsa una proposició no de llei per promoure la igualtat d´oportunitats de les dones a la societat del coneixement



Lourdes Muñoz, portaveu de Societat de la Informació del grup socialista al Congrés, va presentar el dimarts passat aquesta iniciativa per aplicar la perspectiva de gènere en aquest àmbit.


La presència de les dones en la societat del coneixement suposa un doble repte. D´una banda, el de garantir l´accés de les dones a la societat de la informació, ja que l´accés a la societat del coneixement ha de ser un dret de totes les persones, i d´altra banda, el de potenciar la igualtat, ja que el menor accés de les dones a les TICs suposa un fre a l´avenç en la igualtat d´oportunitats.

Les Polítiques Públiques d´impuls de la Societat del Coneixement tenen com un dels seus objectius disminuir la bretxa digital de gènere que persisteix: es connecten un 57% d´homes enfront d´un 42,5% de les dones, un 14,6% de diferència (baròmetre del CIS de febrer 2008). En aquest sentit, la llei d´igualtat efectiva entre homes i dones inclou com una de les mesures transversals la igualtat en la societat de la informació (article 28), obligant que totes les polítiques públiques sobre Societat de la Informació incorporin el principi d´igualtat.

Podeu llegir la crònica i accedir a tota la documentació al bloc de Lourdes Muñoz

sábado, junio 14, 2008

Fernández i Penedès a la presentació de la iniciativa


El municipi francès de Créteil serà ‘santero’ per un dia

Una delegació de 360 persones pertanyents a les comparses i colles mataronines hi faran una representació de la Festa Major el diumenge 22 de juny

per V. B. - fotos R. Gallofré - 13/06/2008 18:51 (120 lectures)

Fernández i Penedès a la presentació de la iniciativa
A Mataró, com a Vilafranca, Valls o Terrassa, estem tan acostumats a veure torres humanes de 10 metres que gairebé s’ha convertit en un fet quotidià. Per als habitants de molts altres indrets, per exemple de Créteil, ciutat de la perifèria de París agermanada amb la capital del Maresme des de fa 15 anys, els castells no en tenen res, de normal. El regidor de Presidència i Participació, i responsable d’Agermanaments, Carlos Fernández, recorda que una dóna de la delegació de Créteil que va visitar a Mataró el passat Sant Jordi es va marejar per la impressió que li va produir l’actuació dels Capgrossos. “No podia creure el que veia”, ha assegurat. Els castells, l’Àliga, la Momerota, el Drac, les Diablesses, la música dels flabiolaires, els tabalers i els grallers; tot plegat ja havia impressionat fortament els representants del municipi francès que van venir a la ciutat per Les Santes 2007. “Es van enamorar de la festa, i ens van dir que ho volien viure a la seva ciutat”, ha apuntat el president del Patronat de Cultura, Sergi Penedès.

I, dit i fet, menys d’un any més tard, una delegació de 360 persones pertanyents a diferents comparses i als Capgrossos, acompanyades d’una delegació oficial, viatjaran a Créteil a la seva Jour de fête (la seva festa major) que tindrà lloc el proper diumenge, dia 22 de juny. El municipi, de 88.400 habitants i situat a 20 minuts de París, ha decidit fer girar la seva festa al voltant de la cultura catalana en general i en particular se centrarà en la Festa Major de Mataró. La festa consistirà en una gran desfilada que recorrerà diferents carrers de la ciutat francesa en la qual hi participaran els Gegants de Mataró, l'Àliga, el Drac, la Momerota, les Diablesses i els castellers, tots ells seguits per l’acompanyament musical dels flabiolaires, els tabalers, els grallers i els Ministrils. la desfilada de les figures i els castellers anirà acompanyada de les comparses de les diferents associacions de Créteil. Una mescla que Fernández ha explicat que serà “com una barreja de La Passada, el Carnestoltes i la Gegantada”. Les comparses en què hi participen menors, la momeroteta i el dragalió, han quedat excloses del viatge.

Al llarg de tot el dia, la desfilada de les figures i els castellers anirà acompanyada de les comparses de les diferents associacions de Créteil. Tots plegats confluiran a la place Salvador-Allende, on cada comparsa mataronina realitzarà la seva actuació. A més, els músics i les corals del conservatori del municipi francès cantaran cançons tradicionals catalanes. Allà mateix, José Montalvo, director del Teatre Chaillot de París, un dels més prestigiosos de la capital francesa, presentarà una coreografia inspirada en la sardana catalana. La festa seguirà als jardins de l’Hôtel de Ville (l’Ajuntament).

El municipi de Créteil s’ha encarregat de finançar gran part dels costos que impliquen el viatge de la representació mataronina i la complexa logística de l’operació. “Traslladar més de 350 persones, a més de les figures i la piroctècnica ha estat força complicat”, ha constatat Penedès durant la presentació d’aquesta iniciativa. Carlos Fernández, per la seva banda, ha descartat que es plantegin capgirar el mitjó i que Créteil enviï una representació de la seva festa a alguna edició de Les Santes. “Fa tan sols 4 anys que celebren el Jour de fête, no tenen una tradició de festa potent, i el seu objectiu principal és millorar la cohesió social de la ciutat”, ha apuntat.

Les fotografies de Les Santes
D’altra banda, entre els dies 19 i 28 de junyt la Maison des Arts de Créteil acollirà una exposició amb unes 80 fotografies escollides de les mostres que es fan cada any sobre Les Santes. Sergio Ruiz, Marga Cruz, Dani Domínguez, Javier i Marcos Miguélez, Conxi Duro, Toni Canal, José Luis Moyano, Teia Cusachs i Andreu i Martí Català seran els fotògrafs presents a la mostra, l’objectiu de la qual serà donar a conèixer les diferents activitats que tenen lloc durant la celebració de Les Santes.

viernes, junio 13, 2008

UNA EDITORIAL 2008


EDITORIAL
05 de maig de 2008
ANIVERSARI DE CASAMENT

Cada any moltes parelles celebren l’aniversari del seu casament. Cinc, dinou, vint-i-cinc, cinquanta...., tant se val. Sempre és un goig recordar els anys d’unió, fidelitat, compromís, tendresa, respecte..... en un sol mot: amor.

En la nostra societat és dona un relleu especial a les noces d’or i d’argent i les famílies celebren amb alegria el compartir la joia de les parelles que poden dir: “Fa 50 anys (o 25), que ens vam casar”.

Generalment, aquestes celebracions comporten comentaris generalitzats sobre les parelles recent casades, qüestionant-se quin serà el futur dels nous matrimonis i de la família d’avui.

També les parelles que celebren aquests aniversaris de matrimoni, es podrien interrogar elles mateixes per tota la seva vivència durant aquest projecte comú d’amor. A la nit, quan els familiars i amics hagin marxat, asseieu-vos l’un al costat de l’altre i en la intimitat que us uneix, davant Déu que escoltà la vostra promesa d’amor i fidelitat quan us casàreu, reviseu el que ha estat la vostra vida en comú.

Pregunteu-vos: “Som un exemple de model vàlid de convivència social? Ens donem amb generositat als fills i al nets? – Ens hem sacrificat per amor al fills en contra dels nostres interessos? – Atenem prou, encara avui, les necessitats de la nostra parella? – Fora de la nostra llar, sabem respectar serenament i amb respecte els rols de les noves famílies i defensar el nostre model de convivència familiar? .

És bo revisar el camí que aneu fent. Pensar en el que resta. Refer i reestructurar el que convingui. Recordar l’inici del vostre caminar junts, el procés d’enamorament, les primeres paraules de compromís, la maduració del projecte comú, el lliurament total de l’un a l’altre. Aquests foren els inicis. On sou ara? - Es sabut que les coses es compliquen amb l’arribada dels fills. Creixen, necessiten dedicació i acompanyament. És fan grans, augmenta progressivament la seva autonomia; ocupar-se d’ells ja no és tan absorbent ni tan prioritari. Tot passant els anys, les rutines son a l’horitzó o a la realitat diària. Convé renovar, dia rere dia, la importància del compromís matrimonial. Heu hagut d’anar adequant les vostres vides a les circumstàncies, als reptes de cada moment.



Recordeu però, que ara per ara, el més important és donar exemple viu de l’amor en parella, tot i els problemes quotidians, les xacres normals de l’edat i de la soledat compartida.... soledat de dos, que no és tan feixuga com la d’un sol.....!

Però si davant la llar de foc us dieu, com deia Víctor Català: . Recordeu els versos de Caterina Albert :

“Altre cop sols, vida meua
Com el jorn que ens van casar...
S’han fos els cants i l’alegria i restem sols vora la llar.

Tots han volat els ocells joves,
Tots han volat lluny de son niu;
S’han espargit les vides noves;
Restem tu i jo vora el caliu.

Ja han assaonat altra esperança
Com en el jorn que ens van casar;
Eixuga el plor de l’enyorança....
Encara som dos vora la llar!....”

Enamorats que heu complert tots aquests anys d’unió, continueu parlant d’amor. Recordeu els moments de goig i els moments més tendres o més tristos en els quals amb les mans unides heu estat.

Recordeu aquella primera mirada encisadora a la qual no us vau poder resistir, perquè era ja amor. Amor d’enamorats, amor d’amants, amor d’esposos.... Amor tendre que engrandeix amb el pas del temps. ¡Flama viva!.

L’amor ho pot tot. Vosaltres havent donat molt, encara us resta un gran cor ple de generositat, estimació, tendresa...... Moltes Felicitats.

SERIA BUENO QUE PENSARAMOS UN POCO QUE DONDE HA VIA AMOR SIEMPRE QUEDA
ESTA UN EDITORIAL QUE AMI ME HA LLEGADO AL AMA GRACIA ANTONI

sábado, junio 07, 2008

Un nou centre d’innovació




Món digital


Un nou centre d’innovació acosta la tecnologia als discapacitats

El TecnoCampus, la Fundació Maresme i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró signen un conveni per aportar solucions a persones discapacitades

per S.F. - fotos S.F. - 06/06/2008 18:14 (83 lectures)


El TecnoCampus, La Fundació Maresme i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró ha signat aquest divendres, dia sis, un conveni mitjançant el qual es crea el Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a Persones (CITAP). Aquest centre tindrà l’objectiu d’aportar solucions i productes a les persones amb necessitats especials creant una xarxa amb el sector empresarial, l’universitari, l’administració pública i les associacions. Alícia Romero, presidenta de la Fundació TecnoCampus, ha assegurat que aquest pacte servirà per “millorar els serveis pels ciutadans” i per afavorir “la qualitat de la vida” en l’atenció de les persones.

Per la seva banda, el president de la Fundació Maresme, Isidor Gil, s’ha mostrat “encantat” amb aquest projecte: “el moment actual ens empeny a fer un salt en la innovació i treballar per fer de la innovació l’eix transversal de l’entitat”. Gil ha assegurat que hi ha moltes necessitats per les persones amb discapacitats que es poden abordar amb la millora de la tecnologia. En aquest mateix sentit s’ha expressat el director de la EUPMT, que ha assegurat que s’uneixen “dos coneixements com són la tecnologia i l’experiència amb les persones”. “Volem que el CITAP sigui un centre de recursos, divulgació i generador de noves aplicacions”, ha afegit Gil.

De moment, el projecte ja està en funcionament a l’edifici TecnoCampus, on hi ha sis persones (dos de cada entitat) treballant per dissenyar els projectes i preparats per posar fil a l’agulla als primers encàrrecs a curt termini. Una de les facilitats que s’espera puguin sorgir a partir del CITAP és la de poder millorar l’inserció laboral de les persones discapacitades, tot i que tal i com ha comentat Isidor Gil, des de la Fundació Maresme han vist que hi ha “un munt de coses i de persones que poden millorar-se a partir de la connexió amb la tecnologia”.

DONES REPORTERES 2008




Hola bona tarda: avui, a Veu de Dona us presentem un nou programa un altre grup que també forma part del taller de radio que estem realitzant des del centre de recursos de la Dona de Mataró.
El nostre objectiu es compartir amb vosaltres les nostres inquietuds. Esperem que ens acompanyeu durant els propers minuts a traves d’aquest viatge radiofònic.
Els nostres noms son: Toraia, Nati, Fina, Lea, Pepita i Rosi i som Dones Reporteres de Mataró. Així doncs, benvinguts i benvingudes a una nova edició de Amb Veu de Dona

jueves, junio 05, 2008

DONES 2008


La secretaria del Ministerio dice que el feminismo debe responder a los retos del estado del bienestar


Isabel Martínez está convencida de que el feminismo va a seguir ofreciendo respuesta a muchos de los problemas que el estado del bienestar 'tiene planteados en sociedades modernas y avanzadas como la española'.



La secretaria general de Políticas de Igualdad del Ministerio, Isabel Martínez, ha dicho hoy que el feminismo tiene que seguir ofreciendo respuesta a muchos de los problemas que tiene hoy planteados el estado del bienestar, como la violencia de género, la igualdad de oportunidades en el empleo o la lucha contra la discriminación de la mujer en todos los ámbitos.

Martínez, antes de participar en la inauguración en Toledo de la I Escuela de Pensamiento Feminista 'Unas & Otras', ha explicado a los medios de comunicación la utilidad de este foro y ha indicado que 'el feminismo siempre ha sido un pensamiento que nos ha aportado a la política muchas respuestas a los problemas que las sociedades tenemos planteados'.

Isabel Martínez está convencida de que el feminismo va a seguir ofreciendo respuesta a muchos de los problemas que el estado del bienestar 'tiene planteados en sociedades modernas y avanzadas como la española'.

Entre los retos que hay que hacer frente, la responsable de Políticas de Igualdad del Ministerio ha citado acabar con la violencia de género, la creación de empleo para que las mujeres tengan las mismas oportunidades que los hombres en el mercado laboral y poner fin a las discriminaciones por razón de sexo en todos los ámbitos.

Para Martínez, es preciso conseguir un modelo social 'equilibrado', que haga que 'hombres y mujeres puedan elegir y compartir la vida en igualdad de condiciones'.

Isabel Martínez ha destacado la labor que se desarrolla en Castilla-La Mancha en el ámbito de la igualdad de la mujer y ha recordado que fue la primera comunidad autónoma con más mujeres en su Parlamento autonómico.

La secretaria general de Políticas de Igualdad ha dicho que el Gobierno de España va a seguir cooperando con el de Castilla-La Mancha 'para seguir siendo pioneros en estas políticas tan importantes para las sociedades de hoy'.

Por su parte, el vicepresidente de la Junta, Fernando Lamata, ha manifestado que, a pesar de los avances en la igualdad entre hombres y mujeres, escuelas como la que hoy se celebra en Toledo, siguen siendo necesarias para exponer los retos, dificultades y carencias que persisten.

Lamata ha recordado el trabajo esclavo de mujeres en muchas partes del mundo y la prostitución, el menor salario que reciben las mujeres con respecto a los hombres haciendo la misma actividad y el que sigan siendo las que asumen la mayor parte de las tareas del hogar y las cargas familiares.

Para Lamata, es preciso 'un esfuerzo de cultura, de formación y de reivindicación, de políticas públicas para cambiar estas situaciones a mejor'.

Además, ha apuntado que el presidente de Castilla-La Mancha, José María Barreda, ha situado las políticas de igualdad como uno de sus objetivos, al tiempo que ha destacado la labor de las asociaciones de mujeres, que están llevando a 'todos los rincones de la región' la lucha por la igualdad real y que son 'punta de lanza de ese cambio social'.

miércoles, junio 04, 2008

HOY POEMAS DE UNA AMIGA




LA FUENTE DE LA VIDA

Si fuiste primavera
cuando cerraba mis alas,
cuando las hojas caían
del árbol que me guardaba.

Aquel día me di cuenta
que la vida se acababa,
y que no valía la pena
vivir si no había agua.

Volverá la primavera
y volveré a tener alas,
para volar junto a ti
como si fuera tu hada.

Revoloteando entre las flores
caprichosas de sus almas,
y me posaré en las ramas
del árbol que me tapaba.

Agua de primavera
vuelve a mojarme las alas,
no dejes que yo me muera
solo por falta del agua

Deja que pueda beber
del rocío de la mañana,
que soy un gorrión
y necesito unas gotas de agua.

María José Robledo

POEMA DE UNA AMIGA



Escucha

Un poema no es para danzar,
no requiere modas.
Las palabras de amor,
son las mismas
en cualquier tiempo
pasado, presente o futuro.

Un poema no es para danzar,
un poema es solo para escuchar.
Esas palabras, esos susurros al oído…
Es trasladar el cuerpo y el corazón
a un edén de ternura.
Escuchando y diciendo,
lo que los sentimiento esconden,
aún cuando no haya llamado el amor a tu puerta.

A quién no le gusta sentirse alagado
al oír decir te amo.
Por eso un poema no es para danzar,
un poema es tan solo para escuchar.

María José Robledo