domingo, agosto 31, 2008

FIESTA DE CIRERA 2008








La fiesta de Cirera 2008 ha sido todo un éxito, ayer con los Cabezudos y Gigantes de Mataró y de más sitios del Maresme. Era precioso ver la ilusión que tenían las personas bailando con ellos.
Más tarde vinieron las autoridades, había muchas personas del Ayuntamiento. La junta preparó un pica pica y el patio del Colegio de Recoder (que es donde se hace la fiesta)estaba todo lleno de niños y personas mayores. Esta fiesta es muy importante para los vecinos de Cirera.
Hoy han estado los Motoristas, había más de 200 motos de gran cilindrada,
ha sido una pasada, yo no había visto tantos motoristas juntos desde hace muchos años. Para mi la fiesta de Cirera es fabulosa, ya hace 20 años que se celebra y hay muchas personas que hacen posible que todos la podamos disfrutar.
La junta lo lleva muy bien y todos están muy bien organizados.
un saludo para todos, sin ellos la fiesta no seria posible
Encarna

sábado, agosto 30, 2008

La formació mataronina presentarà el seu primer treball discogràfic i estarà acompanyada per una altra banda de gospel, Bicat

Gospel Sons actuen al teatre Grec en el marc del festival Mas i Mas

La formació mataronina presentarà el seu primer treball discogràfic i estarà acompanyada per una altra banda de gospel, Bicat

per capgros.com - 29/08/2008 11:25 (61 lectures)
El grup mataroní Gospel Sons segueix el seu procés de creixement i expansió que ja l’ha portat a treure a la venda el seu primer treball discogràfic. Després d’haver demostrat la seva popularitat amb diversos concerts a la ciutat que els ha vist néixer (el darrer, a Les Santes 2008, omplint la platja del Callao), el cor de gospel vol mostrar el seu talent a Barcelona. Ho farà aquest dissabte, dia 30, en un escenari únic, el Teatre Grec, en un concert emmarcat en el festival Mas i Mas, que durant l’agost pren el relleu del Festival Grec a la capital catalana. Gospel Sons estaran acompanyats de Bicat, un jove grup també dedicat al góspel que rendeix tribut a les tradicions sense deixar de mirar els moviments més recents de la música afroamericana.

Dissabte, dia 30. A les 8 del vespre al Teatre Grec de Barcelona. Preu: 10 euros (inclou una cervesa)

Mataró acull per primer cop el procés de nomenaments dels mestres interins









Educació



Mataró acull per primer cop el procés de nomenaments dels mestres interins

Centenars de professors coneixen quina és la seva plaça en els nomenaments presencials de primària i secundària celebrats a Santa Anna i Damià Campeny

per V. B. - fotos R. Gallofré - 29/08/2008 17:40 (98 lectures)

Tres imatges del procés de nomenament a l'escola Santa Anna

La instal·lació dels Serveis Territorials d’Educació de Maresme-Vallès Oriental a Mataró ha permès que la capital del Maresme acollís avui divendres, dia 29, per primer cop el procés de nomenaments presencials del personal docent interí, que fins ara se celebrava a Barcelona. El procés, que es repeteix cada any per aquestes dates, s’ha realitzat a l’Escola Pia Santa Anna per als professors de primària, i a l’IES Damià Campeny pels de secundària. L’objectiu dels nomenaments és cobrir llocs de treball vacants en règim d'interinitat i substitucions pendents de destinació per al curs 2008-2009 als centres educatius catalans. Centenars de mestres interins del Maresme i el Vallès Oriental, per tant, no s’han hagut de desplaçar a la capital catalana, com feien fins ara, per viure el procés d’assignació de la plaça que hauran d’ocupar enguany.

Un procés que es viu amb força nerviosisme. També amb certa desídia davant les dificultats d’accedir a una plaça interessant o a causa dels problemes organitzatius provinents del Departament d’Educació, tal i com es deixava notar en l'ambient viscut avui a l'escola Santa Anna. “Avui divendres et donen una destinació per tot l’any i el dilluns que ve ja t’hi has d’incorporar”, explica Raquel Rodríguez, a qui han atorgat una plaça propera al seu lloc de residència en disposar d’un número baix (tots els interins tenen assignat un número) per ser més veterana. Anna Aregay, que ha vingut de Llinars del Vallès, lamenta que hi ha “massa poca feina per la quantitat d’interins que som”, tot i que Educació “sempre està dient que hi ha manca de professors”. Mentre intenta aprovar les oposicions per aconseguir una plaça fixa, aquest ja és el quart cop que Aregay es presenta a aquest procés. “Pensava que a Mataró seria més còmode que quan anàvem a Barcelona, que sempre estava col·lapsat, però aquí també m’he trobat moltíssima gent”, assegura.

Una de les avantatges de la creació dels nous Serveis Territorials d’Educació de Maresme-Vallès Oriental és que els interins de la zona s’asseguren que els atorguin una plaça en un centre d’una d’aquestes dues comarques. “És una decisió molt positiva, perquè abans et podien enviar a un centre de qualsevol comarca de Barcelona”, explica Maria José Martínez, de Granollers, que de fet assisteix per primer cop a un procés de nomenament. “És un dia en què passes molts nervis”, assegura. Mataró s’ha estrenat amb nota realitzant aquest procés, encara que s’han sentit algunes queixes per la manca de puntualitat en els horaris de les convocatòries de les diverses especialitats docents.

Víctimes d’una mala previsió
Un dels fets que ha molestat més al personal docent interí és la manca de previsió del Departament d’Educació, que ha comportat que fins a 245 interins d’arreu de Catalunya hagin vist com se’ls revocava la plaça a darrera hora per cedir-la als professors que han aprovat oposicions enguany, a causa d’un càlcul erroni del nombre de places disponibles. Míriam Rodríguez ha estat una de les víctimes d’aquest error. “Una companya i jo teníem contracte per un any més a una escola de Sant Pere de Vilamajor, però a principis d’agost em van informar via mail que el 31 d’agost se’m acabava el contracte”, constata. Rodríguez ha tingut sort, ja que el procés de nomenament li ha permès ocupar una plaça que hi havia vacant a la mateixa escola, però la seva companya ha hagut d’optar a un altre centre.

“Valorem molt positivament el procés de descentralització i el funcionament del procés a Mataró, però molt negativament la manca de previsió del Departament”, ha afirmat José Luís Mataix, del sindicat USTEC-Stes, el majoritari en l’àmbit educatiu català. “Els nous Serveis Territorials estan actuant bé, la cosa va molt millor que quan calia anar a Barcelona, però per als interins la situació cada cop és més precària i inestable”, resumeix.

Un estudi posa Mataró en el lloc 32 del rànquing d’ajuntaments transparents


Un estudi posa Mataró en el lloc 32 del rànquing d’ajuntaments transparents

L’ajuntament suspèn en la transparència econòmica i urbanística i treu la màxima nota en la informació sobre la corporació municipal

per J. Vives - fotos R. Gallofré - 29/08/2008 13:00 (299 lectures)

La façana de l'Ajuntament
Mataró ocupa el número 32 en el rànquing dels cent ajuntaments més transparents de l’estat, segons un informe elaborat per la organització Transparencia Internacional España. L’entitat ha analitzat les cent corporacions municipals més grans d’Espanya per elaborar l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA), el primer estudi d’aquestes característiques que es realitza a l’estat espanyol. L’informe analitza la transparència dels ajuntaments en cinc àmbits: la informació sobre la corporació, relacions amb els ciutadans i la societat, la transparència en les Contractacions de Serveis, en l’àmbit Econòmico-financera i en Urbanisme i Obres Públiques.

L’Ajuntament de Mataró ha aconseguit la màxima puntuació (100 punts) en l’àmbit d’Informació sobre la corporació municipal, i s’ha situat en el primer lloc d’aquest rànquing al costat de Barcelona, Bilbao, Cartagena, Lleida, Oviedo i Sevilla. La capital del Maresme també treu bona nota (95 punts, cinquè lloc del rànquing) en la valoració de la relació amb els ciutadans i la societat. El consistori suspèn en matèria de transparència econòmico-financera, on obté només 20 punts sobre 100 i se situa en el lloc 49 del rànquing; en transparència en les contractacions de serveis, amb 33 punts sobre 100, lloc 46 del rànquing; i en la transparència en matèria d’urbanisme i obres públiques, on treu 44 punts que el posicionen al lloc 57 del llistat. La suma de totes aquestes puntuacions donen a l’Ajuntament de Mataró una nota mitjana de 61,3 sobre 100 i el situen en el lloc número 32 del llistat general.

Bilbao, l'ajuntament més transparent
L’informe s’ha realitzat a partir dels qüestionaris enviats als diferents ajuntaments analitzats, i analitza el nivell de transparència a partit d’un conjunt de 80 indicadors. El conjunt dels cent ajuntaments obtenen la nota mitjana més alta, d’un 69,9 sobre la 100, en la transparència en informació sobre la corporació municipal, seguit de les relacions amb els ciutadans i la societat, que obté una mitjana de 69 punts. En canvi, els ajuntaments suspenen a l’hora d’informar sobre urbanisme i obres públics (48,4 sobre 100) i en transparència econòmico-financera, l’aspecte que obté la pitjor nota, d’un 29,01 sobre 100. L’Ajuntament que ha obtingut el primer lloc de l’Índex és el de Bilbao 90 punts), mentre que el de Gijón (82,5) és el segon i el de Cartagena, amb 81,9 punts el tercer. L’Ajuntament de Barcelona ocupa el quart lloc amb 81,3 punts.

viernes, agosto 29, 2008

Aplec de Can Bruguera, a Mataró.Diumenge 31 d'agost de 2008 a les 11:30 h.


Diumenge 31 d'agost de 2008 a les 11:30 h.

Aplec de Can Bruguera, a Mataró.

La festa popular durarà tot el dia.

Se surt a les del matí de Mataró, allà s'hi instal·len parades des de les 10 i, a 2/4 de 12, ballada de sardanes. Després, arrossada popular.

El terç superior de la xemeneia de Can Fàbregas i de Caralt s´ha d´enderrocar pel risc de despreniment.


El terç superior de la xemeneia de Can Fàbregas i de Caralt s´ha d´enderrocar pel risc de despreniment.


(Ajuntament de Mataró, 24/07/08).

Un informe de l'arquitecte Josep M. Puig Boltà ha posat de manifest el fort deteriorament de la part superior de la xemeneia del conjunt industrial i el conseqüent risc d'ensorrament. Per motius de seguretat, l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) procedirà, el proper 29 de juliol, a enderrocar la porció superior, que es reconstruirà conjuntament amb la fàbrica.


Puig Boltà és l'arquitecte encarregat de redactar el projecte de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge dels elements catalogats de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt, i el seu posterior muntatge a la confluència entre el carrer de Miquel Biada i de Tetuan, tal i com va aprovar el Consell d'Administració de PUMSA del passat 25 de març.


L'arquitecte ha estudiat amb detall l'estat de conservació de la xemeneia del conjunt industrial, que fa una alçada total de 26,6 m. Aquest estudi, que s'especifica en el projecte bàsic executiu d'enderroc parcial de la xemeneia, presentat també al Consell Municipal de Patrimoni Arquitectònic del 23 de juliol, indica que hi ha un risc clar d'ensorrament degut a un deteriorament molt avançat. Això es dóna al terç superior del fumeral, que suposa una porció de 8,83 m. L'estudi també ha deixat constància que aquesta part de la xemeneia no és original, és a dir, que es va erigir amb posterioritat a la seva construcció inicial.


El seu deficient estat de conservació i el risc d'ensorrament, doncs, obliga a l'enderroc urgent d'aquest terç superior de la xemeneia. L'enderroc el durà a terme l'empresa Nietos de García Cano, SL, i es preveu que els treballs finalitzin a principis d'agost. Per garantir la seguretat de les obres, PUMSA va col·locar el passat 18 de juliol un cordó de seguretat al perímetre de la xemeneia que es mantindrà fins que finalitzin els treballs.


La part originària de la xemeneia, els 17,78 m inferiors, es troben en bon estat de conservació i quedaran intactes fins que es posi en marxa el projecte de desmuntatge, trasllat, emmagatzematge i muntatge de la fàbrica. A més, la porció de 8,83 m que ara s'enderroca es reconstruirà amb fidelitat a l'original un cop es traslladi Can Fàbregas i de Caralt a la seva nova ubicació.

© 2008 Ajuntament de Mataró |

sábado, agosto 23, 2008

Bases Podrás ver las deferentes bases de participación de los concursos, torneos y demás actividades que se celebren durante las Fiestas de Cirera.


Fiestas de Cirera 2008

En este apartado, a través del Menú de la columna de la izquierda podrás acceder a todo el contenido de las Fiestas de Cirera del año 2008:
Nits d'estiu al Pati de les Moreres

(21 y 28 de junio y 5, 12 y 19 de julio del 2008)


Comisión de Fiestas

La Comisión de Fiestas es el grupo de personas que hace posible que año tras año disfrutemos en Cirera de nuestra fiesta popular.

Presidente: Alfonso Pedrosa

Vicepresidenta: Pepi Zaballos

Tesorero: Miguel López

Secretario: Manuel Molina


Historia

La Festa Popular de Cirera celebra este año su 18ª edición desde que en 1991 se recuperara esta tradición lúdica en el barrio.

En esta sección se repasan los 17 primeros años de Fiesta Popular de Cirera.


Bases

Podrás ver las deferentes bases de participación de los concursos, torneos y demás actividades que se celebren durante las Fiestas de Cirera.


Programa

Programa de actividades de las Fiestas de Cirera, que este año se celebrarán desde el viernes 29 de Agosto y hasta el domingo 7 de Septiembre del 2008.


Cartel Oficial

Título: "Correfoc"
Autor: Pere A. Curto López

Els Armats de Mataró visitaran el Papa Benet XVI

Els Armats de Mataró visitaran el Papa Benet XVI

Demanaran que el títol “Soldats de la Pau” adjudicat verbalment per Joan Pau II quedi constància de forma escrita

per capgros.com - fotos Arxiu - 22/08/2008 16:33 (107 lectures)

Trobada dels Armats amb Joan Pau II l'any 1986
Els Armats de Mataró tindran una audiència el proper dia 10 de setembre amb el Papa Benet XVI. L’entitat visitarà Roma entre els dies 9 i 13 de setembre amb la intenció de trobar-se, 22 anys després, amb el Papa. Ara, el motiu és el de recolzar d’aquesta manera el mil·lenari de l’església de la Basílica de Santa Maria. Tal i com ha explicat el president de l’entitat, Anastasi Codosal, els 76 armats que viatgen a Itàlia faran una desfilada per la Plaça de Sant Pere i entraran a dins a veure Benet XVI. En total es desplaçaran 144 persones que gràcies a la bona mà del Mossèn Gonzalo Agapito, el mateix que va concertar la primera trobada amb Joan Pau II, no han tingut gaires dificultats per poder tenir una audiència amb el Papa.

Un altre dels motius del seu viatge serà el de oficialitzar el títol de ‘Soldats de la Pau’. Joan Pau II els va atorgar aquest nom després de la seva visita, l’any 1986, perquè “no havia vist mai a ningú vestit de romà desfilant a Sant Pere i va dir que érem soldats però que portàvem la pau allà on anàvem”, explica Codosal. Els diaris italians de l’època van recollir el nom, però ara, mitjançant una carta que entregaran a l’ambaixador perquè li doni al Papa, demanen que quedi constància per escrit d’aquest títol. “Nosaltres no podem entregar-li res directament, per això li donarem al representant de l’ambaixada”. Els Armats també faran una desfilada per la Plaça Espanya. D’altra banda, l’entitat ha assegurat que l’Ajuntament de Mataró està fent gestions amb el de Roma per aconseguir que aquest viatge sigui considerat com d’intercanvi cultural.
Es maravilloso poder vicitar al PAPA y ver Roma un saludo para todos ENCARNA

Tres dies de dol a Mataró per les víctimes de l'accident de Barajas

Tres dies de dol a Mataró per les víctimes de l'accident de Barajas

Les banderes situades als edificis municipals onejaran a mig pal

21/08/2008 15:55 (197 lectures)
L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha decretat tres dies de dol a la ciutat amb motiu de les víctimes de l'accident aeri que va tenir lloc dimecres, dia 20, a l'aeroport de Barajas de Madrid. Durant els dies 21, 22 i 23, onejaran a mig pal les banderes situades a la Casa Consistorial i davant de les dependències de la Policia Local. Mataró se suma d'aquesta manera al dol oficial decretat per la Comunitat de Madrid, l'Ajuntament de Madrid i el Govern de Canàries, entre altres institucions de tot l'Estat. Així mateix, l'alcalde ha fet arribar per carta el seu condol a l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, a fi que ho faci extensiu als familiars de les víctimes de l'accident.

Els gegants criden a la festa al carrer Sant Ramon

Fires i festes


Els gegants criden a la festa al carrer Sant Ramon

La cercavila és un dels primers actes de la tradicional serenata, el gran gruix de la qual se celebrarà entre el 29 i el 31 d'agost

per J. V. - 22/08/2008 17:21 (36 lectures)
El carrer Sant Ramon tastarà aquest cap de setmana els primers actes de la tradicional Serenata, una de les cites festives amb més tradició de la ciutat i la que marca el final de les vacances per a la majoria de mataronins. Tot i que el gran gruix de les activitats tindrà lloc el cap de setmana del 29, 30 i 31 d’agost, aquest dissabte, dia 23, ja es podrà copsar l’ambient festiu gràcies a la cercavila de gegants, encapçalada per en Ramonet, que recorrerà els entorns del carrer a partir de les cinc de la tarda. Abans, al matí, s’haurà celebrat la quarta edició del torneig de petanca. Dijous vinent, d’altra banda, es projectarà el film Un plan brillante, de Michael Radford, al pati del CEIP Corominas.

Sergi Penedès, pregoner
Els organitzadors del carrer Sant Ramon han convertit en una nova tradició convidar a regidors de l’Ajuntament per pronunciar el pregó de la festa. Aquest any, el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, agafarà el testimoni de precedents com l’alcalde, Joan Antoni Baron, Joaquim Esperalba, Pau Mojedano o Montse López. El pregó tindrà lloc divendres, dia 29. Però serà dissabte, dia 30, el dia central de la serenata, amb una apretada agenda d’activitats que inclourà des de jocs infantils i balls fins a la ballada de sardanes o el castell de focs, sense oblidar el sopar de germanor, un esdeveniment que l’any passat va aplegar més de 300 persones.

viernes, agosto 22, 2008

La Piscina municipal estarà remodelada a finals de setembre

La Piscina municipal estarà remodelada a finals de setembre

La reparació solucionarà els problemes que provocaven un degoteig d’aigua als vestidors

per capgros.com - 20/08/2008 17:18 (192 lectures)
La Piscina municipal estarà enllestida de cara el proper mes de setembre. Des del 20 de juliol, l’Ajuntament va tancar-la per poder iniciar les obres de millora que han d’arranjar el vas de la piscina principal de la instal·lació per evitar les filtracions d’aigua. La reparació consisteix en enderrocar les dues canals i un tram de mur per poder sanejar aquestes parts de la piscina. Les obres també reconstruiran amb formigó armat tot el vas i es col·locaran peces per a la creació de canals de recollida d’aigües. L’empresa Soluciones Avanzadas y Tecnologicas para Piscinas SL instal·larà també peces de revestiment de la piscina de forma totalment impermeabilitzada i reconduint a les xarxes existents.

Aquesta reforma servirà per evitar les filtracions que es donaven a diferents punts de la piscina i provocaven un degoteig d’aigua ala zona de vestidors que es troba ubicada a la planta soterrani. Les obres tenen un cost de 124.889 euros i acompanyaran a la millora de la il·luminació de la instal·lació esportiva amb uns nous focus que estaran situats de forma longitudinal al voltant de la zona d’aigua de la piscina. La piscina té previst començar el proper 29 de setembre.

jueves, agosto 21, 2008

La TecnoEscola de Mataró forma 32 joves en noves tecnologies

La TecnoEscola de Mataró forma 32 joves en noves tecnologies

Es participants realitzaran més de 800 hores de formació i unes 2.400 hores de treball pràctic

per capgros.com/ACN - 18/08/2008 17:29 (88 lectures)
El Servei d'Ocupació de Mataró (SOM) ha engegat aquest estiu la tercera edició de la TecnoEscola, una iniciativa orientada cap a les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), que forma joves com a instal·ladors de xarxes i sistemes de comunicació, tècnics microinformàtics, tècnics en disseny multimèdia o dinamitzadors digitals. Més de 200 joves en situació d'atur a Mataró han participat en el procés de selecció de l'escola taller i finalment 32 han estat seleccionats. L'objectiu de la TecnoEscola és la inserció laboral d'aquests joves en ocupacions relacionades amb les noves tecnologies. En les anteriors edicions hi va haver un percentatge d'inserció de l'alumnat del 80%.

Durant els dos anys que funcionarà la TecnoEscola, els participants en cadascuna de les especialitats realitzaran més de 800 hores de formació i unes 2.400 hores de treball pràctic que prestaran en entitats sense afany de lucre i organismes públics de la ciutat. Aquest és un programa de formació i treball finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i l'IMPEM.

Els participants faran tasques tan diverses com la instal·lació i configuració de xarxes informàtiques per cable o Wi-Fi; la reparació, ampliació i manteniment d'ordinadors i la instal·lació de programari; el disseny, creació i actualització de pàgines web; la realització de cartells, catàlegs i díptics; l'enregistrament i creació de vídeos i material multimèdia, o impartir cursos i tallers d'alfabetització digital, navegació per Internet, tractament d'imatge, disseny web, ofimàtica i blocs.

miércoles, agosto 20, 2008

Georgina Segarra, campiona de Catalunya de tennis



Georgina Segarra, campiona de Catalunya de tennis

La jugadora mataronina aconsegueix el seu quart títol consecutiu a nivell català
per capgros.com - 18/08/2008 9:46 (207 lectures)




Georgina Segarra va proclamar-se campiona de Catalunya en el torneig sots-13 disputat en el RST Pompeia de Barcelona. La mataronina va reeditar així el triomf aconseguit l’any passat en categoria aleví i suma ja quatre. Diumenge, 20 de juliol, Segarra arribava a semifinals sense gaires problemes. Com a quarta cap de sèrie, la tenista mataronina va enfrontar-se a una de les màximes favorites per endur-se el títol: Alexandra Kazanova. El partit no va arribar a finalitzar-se, però Segarra havia dominat l’enfrontament imposant-se en el primer set i portant un clar avantatge en el segon.
En la final de després davant Mònica Gonzàlez –companya seva en el RC Tenis de Barcelona-, la jugadora mataronina va imposar-se en gairebé tres hores de partit. Segarra va guanyar el primer set per 6-3. En el següent, la tenista va perdre en el tie-break 6-7. En el tercer i definitiu set, la mataronina guanyava de nou per 6-3 i s’emportava així el campionat de Catalunya. La jugadora segueix així la seva gran progressió sota les ordres de Marc Villarroya, ex-director del CT Mataró, que ha format a Segarra des que es va iniciar en el món del tennis.

sábado, agosto 16, 2008

VACACIONES: VIAJAR CON EL IMSERSO


VACACIONES: VIAJAR CON EL IMSERSO

Puede que lleguemos a la madurez sin haber hecho todo lo que hubiesemos querido
 en la vida. Sacar adelante una familia, trabajar para conseguir una jubilación decente..
. ¿y ahora qué?
Pues ahora, es el momento de hacer todo lo que antes no pudimos.
Y uno de los deseos más frecuentes es el de viajar; tomarse unas pequeñas vacaciones
 o realizar excursiones está a nuestro alcance.
El IMSERSO organiza y subvenciona viajes y programas vacacionales,
dentro de su programa de envejecimiento activo, normalmente en temporada baja
(por lo que la tarifa es más baja todavía) con unas condiciones que se adaptan a todos nosotros.
Sólo es necesario tener más de 65 años y ser pensionista (si es por viudedad la edad
 mínima serán 55 años) o bien estar prejubilado con 60 años.
Además el programa admite como acompañante al cónyuge, que no tiene por qué cumplir
estas condiciones, y a un hijo con discapacidad de al menos el 45%. Además se requiere
que los solicitantes se valgan por sí mismos y no padezcan ninguna alteración
del comportamiento que impidiese la normal conviencia en los hoteles.
Las solicitudes de estos programas suelen tener que presentarse en Abril,
por lo tanto, conviene que te informes cuanto antes de los plazos puesto que las plazas
 disponibles son limitadas.
Para otorgar las plazas se estiman algunos aspectos como la edad de los solicitantes,
la situación económica, la no participación en los programas en años anteriores,
la condición de familia numerosa...
Se ofrecen distintas modalides de viaje:
- Estancias en zonas costeras para el descanso.
- Viajes culturales para conocer la Historia y el Arte de España.
- Turismo de naturaleza con rutas por parajes pintorescos.
- Intercambios con otros paises.
Todos ellos incluyen ciertos servicios: el viaje de ida y vuelta, el alojamiento
 en régimen de pensión completa, póliza de seguros colectiva, seguro médico
complementario al de la Seguridad Social, en el propio hotel, y un programa de animación
y desarrollo de actividades recreativas. El precio es muy asequible,
por ejemplo 8 días en Andalucía, Cataluña, Murcia y Comunidad Valenciana
en habitación doble a compartir desde 152 €.
En la página oficial del IMSERSO tienes toda la información que necesitas,
 así mismo, disponen de un teléfono de atención e información:

¿Qué hago ahora? se preguntan quienes deben dejan la actividad.


¿Qué hago ahora? se preguntan quienes deben dejan la actividad. La respuesta coincide con este fenómeno discriminatorio que relega a los adultos mayores al olvido, desaprovechando lo que en otras culturas se considera fundamental: la memoria y la sabiduría.



La transición obligada genera desconcierto: según un estudio realizado por la Secretaria de la Tercera Edad de la Nación, el 45,6% de los jubilados nunca concurrió a los lugares de recreación y sólo el 16% participa de los Centros de Jubilados, demostrando que existe una gran cantidad de personas disconformes con su retiro laboral.



Los clubes son otra muestra del quiebre social que existe con los mayores: solamente el 7,5% asiste habitualmente a ellos. Sin embargo, quienes sí eligen participar de los centros temáticos, expresan su preferencia por los juegos de mesa, los viajes organizados, la gimnasia y los deportes; marcando que sólo el 16% (integrado por las personas recién nombradas), se acostumbra rápidamente a la inactividad profesional.



El sentimiento generalizado de quienes dejan la actividad laboral, es de pérdida. Casi la mitad de los recién jubilados creen que lo que viene por delante es un período de vigilia en el que deben descubrir cual será su futuro, sin saberlo aún.



El ambiente laboral ha dejado de ser un lugar provechoso para la amistad: sólo el 1,3% de las personas que no desean retirarse de su trabajo, lamenta la pérdida de compañeros y amigos, demostrando que hoy en día la necesidad de empleo es la prioridad número uno.



El quiebre social existente entre los mayores y el resto (incluyendo al mercado laboral y el sector de jóvenes), ha hecho que los abuelos se sientan aislados del mundo, y dejen de tener expectativas de progreso después de retirarse.



Las salidas


El incentivo varía según la vocación de cada persona. El turismo es una buena fuente de inspiración para los mayores. Con mayor actividad recreativa que abra nuevos plano sociales.



También lo es el estudio académico o de un oficio práctico. Otras personas mayores prefieren aprovechar para recuperar el tiempo con sus familiares, para mimar a sus nietos o charlar con sus hijos, estar acompañados gran parte del tiempo.



Según la encuesta realizada por la Secretaría, los motivos por los cuales el 48,4% de los jubilados preferiría seguir trabajando son:



-Por la paga (21,7%)

-Porque sí (11,5%)

-Por necesidad propia (10,5)

-Para mantenerse sano (6,6%)

-Por los amigos en el trabajo (1,3%)



Las actividades más realizadas
-Escuchar música

-Pasear, caminar

-Leer

-Estar con amigos

-Tareas para el hogar



Ante la inestabilidad de las redes sociales dispuestas para los jubilados, personas mayores de 60, personas excluidas por edad pero influyentes por experiencia, una salida recurrente es la actividad hogareña. Tener tiempo propio y seguir trabajando para uno mismo.

viernes, agosto 08, 2008

UNA AMIGAS DEL CURSO



A la fundació hospital es va iniciar un taller, on assisteixen majoritariament dones, sobre l'auto-estima per vèncer les pors i altres problemes.

Ens em trobat 20 dones que em tingut la sort de descobrir que quan a una dona s'ha li donen eines, està molt capacitada per desenvolupar les emocions i el seu equilibri intern.

Això s'ha demostrat al veure les ganes de continuar en el grup, i valorar les possibilitats de millorar-se com a persona tan intel•lectualment com de tot el que ignorava i era capaç de ser i fer.

Les classes psicològiques que rebem ens fan descobrir que em de decidir per nosaltres mateixes i exigir els nostres drets.



Ayer celebremos el fin del curso con unas amigas, lo pasamos muy bien son unas personas muy majas yo me siento muy satisfecha de poder esta con unos grupos tan unidos un saludo para todas ya estamos esperando volver ha empezar otra ves el curso
Encarna

jueves, agosto 07, 2008

Micuñado



Mi cuñado y Hermana en Andalucia estan viviendo hace poco

miércoles, agosto 06, 2008

Organitzat per l'IMAC – Museu de Mataró.


Dimecres 6 d'agost de 2008 a les 19:00 h.

Activitat turística: Ruta Modernista a Mataró.


Ruta urbana pels edificis més significatius del modernisme mataroní en una síntesi històrica de l´època, amb algunes notes biogràfiques dels principals arquitectes del moment, en especial del mataroní Josep Puig i Cadafalch.


Punt de trobada: Ajuntament de Mataró (Riera 48).

Organitzat per l'IMAC – Museu de Mataró.

Més informació a: Oficina de Turisme de Mataró
La Riera , 48 • Telf. 93 758 26 98 • turisme@ajmataro.cat

Punt d´informació turística del front marítim
A la platja del Varador (al costat del Centre Natació Mataró). Horari, d´11 a 20 h

martes, agosto 05, 2008

30.000 barcelonins tindran teleassistència aquest any


30.000 barcelonins tindran teleassistència aquest any


El consistori rep 2,2 milions del Govern per instal.lar 10.000 aparells més

• El sistema d'alarma serà universal per als més grans de75 anys que visquin sols


Totes les persones de més de 75 anys que viuen soles disposaran del servei de teleassistència a finals d'any en cas que el necessitin, segons va ratificar ahir l'alcalde Jordi Hereu. Aleshores el municipi té previst haver instal.lat 25.000 aparells d'alarma que atendran les 24 hores més de 30.000 barcelonins en situació fràgil. Aquest impuls a la distribució del dispositiu ha estat possible grà- cies a l'ampliació del conveni aprovat el 2005 pel consistori amb el Ministeri de Treball i Afers Socials, que ahir van ratificar a l'ajuntament l'alcalde i el ministre Jesús Caldera.
La nova ajuda estatal, de 2,2 milions d'euros (el 65% del cost, la resta, 1,2 milions, els aporta l'ajuntament), permetrà fer realitat aquest compromís ja adquirit al Pla Municipal per a la Inclusió Social 2005-2010, que té com a principal objectiu potenciar l'atenció social primà- ria. No obstant, per arribar-hi s'haurà de donar una empenta a la implantació de la teleassistència, ja que el consistori tenia projectat haver distribuït a final de l'any passat 17.500 aparells i a dia d'ahir la xifra era de 15.491, que atenen 18.441 persones grans o amb discapacitat que viuen soles o no tenen suport familiar.

250 DISPOSITIUS SETMANALS
Actualment, el ritme d'implantació és de 250 noves instal.lacions a la setmana. Des que es va firmar el primer conveni amb el Govern, el 35,4% dels més grans de 75 anys que viuen sols, o en alguns casos, en parella, i el 57% dels que superen els 80 ja disposen d'aquest aparell. El 2008 serà universal per a aquestes edats, i quan la llei de dependència es completi, el 2015, el tindran totes les persones que superin els 70, segons va recordar ahir Caldera, que va aplaudir "la política social intensa" del consistori barceloní.
El sistema de teleassistència consisteix en un dispositiu que els usuaris porten al canell o penjat del coll i que està connectat amb un centre de control situat al carrer de l'Agricultura (Sant Martí), amb el qual s'estableix contacte verbal prement un botó. Els treballadors del servei també fan un seguiment telefònic de cada usuari cada tres setmanes, i en persona dues vegades a l'any.

SOLEDAT
Tot i que el seu principal ús és la comunicació d'incidències (el 49% de les trucades), la teleassistència també compleix una funció de suport psicològic a aquest col.lectiu. Només s'ha de veure les xifres. El 29% utilitza l'alarma per demanar alguna mena d'informació o, simplement, per parlar, i el 5% hi truca perquè pateix una crisi de soledat o angoixa.
L'aparell és gratuït si els ingressos no superen 1,5 vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (iprem), fixat en 7.988,40 euros. Els que tenen rendes superiors a 1,5 i menors al doble d'aquest indicador paguen quatre euros al mes, i sis si es passen aquests barems.

Quatre de cada 10 jubilats de Barcelona van al gimnàs


Quatre de cada 10 jubilats de Barcelona van al gimnàs

El 23% navega per Internet, enfront el 13% de la mitjana espanyola

Los jubilados catalanes distan mucho del viejo estereotipo según el cual una persona, al llegar a esa etapa, se retira de la vida activa y deja de consumir para quedarse en casa y jugar al dominó; con un mayor poder adquisitivo que los de antaño y mejor calidad de vida, se han convertido en importantes consumidores, más que los del resto de España.

Un estudio de la consultora TNS para Deutsche Bank lo acaba de plasmar en cifras: el 40% de los jubilados barceloneses van al gimnasio a practicar yoga, pilates o natación; porcentaje que se queda en el 34% en el conjunto de Cataluña y cae al 23,% en toda España.

Los catalanes de más de 65 años también son unos avezados internautas, lo que distingue claramente del resto: el 23% navega habitualmente por Internet, frente a la media española, que es del 13%.

Los mayores -la tercera edad, rebautizada por los estudiosos del mercado con el distinguido anglicismo de senior- copan de hecho el 26% de las ventas de distribución de gran consumo, que suman unos 15.900 millones de euros en Europa, según los paneles de consumo que manejan las multinacionales.

Los viajes suponen el principal gasto en ocio de los jubilados, que dedican a este fin una media de 1.058 euros al año, seguidos de la salud y el cuidado personal (526 euros de media); esta distribución coincide con la de los activos, aunque la cantidad que dedican a cada uno de dichos fines es en este último caso mayor (1.978 y 533 euros, respectivamente).

Siguen trabajando
Los nuevos jubilados no sólo son más activos en lo referente al ocio, ya que el 48,5% continúan desarrollando otras actividades, por ejemplo en asociaciones vecinales o parroquiales (33,2%), o trabajados de voluntariado (18,4%), y el 22,3% siguen trabajando.

Pese al elevado consumo que el informe les atribuye, la entidad financiera que lo ha encargado destaca también que la mitad de los jubilados catalanes consideran insuficientes sus ingresos para vivir como les gustaría y destaca que sólo el 30% cuentan con ingresos adicionales a la pensión.

El informe también pregunta a los retirados del futuro, a las personas que hoy tienen entre 45 y 55 años, y que imaginan una jubilación dedicada a viajar y conocer cosas nuevas (56%) y como un momento para cuidarse más de lo que el ritmo de vida les permite en la actualidad (53%).

lunes, agosto 04, 2008

MATARO 2008