viernes, julio 04, 2008

Explicar contes tradicionals en format multimèdia


Explicar contes tradicionals en format multimèdia

Un alumne de l’EUPMT presenta com a projecte final de carrera un prototip per narrar històries tradicionals en format cd

per capgros.com - 03/07/2008 12:03 (74 lectures)

Una de les il·lustracions
L’estudiant de la primera promoció de Graduat en Mitjans Audiovisuals de la Politècnica de Mataró Julia Giordano ha presentat, com a treball final de carrera, un prototip per explicar històries en format multimèdia que permet, si es desitja, la participació del nen o nena. Giordano projecta un CD que conté una versió del conte ‘La Bella i la Bèstia’. Aquest prototip ofereix variacions del relat tradicional amb diferents nusos i desenllaços de tal manera que l’usuari pugui entretenir-se amb la narració i pugui divertir-se amb activitats relacionades amb la història, ja sigui mitjançant trencaclosques, jocs d’esquivar objectes o moments de tranquil·litat com provar vestits de la Bella, entre d’altres. El projecte compta també amb la possibilitat d’activar la narració del conte com si es tractés d’un llibre imprès.

L’eina bàsica utilitzada a l’hora de fer el CD és el software Flash, molt emprat avui en dia per a fer diversos tipus d’aplicacions com pàgines web, vídeos, animacions i videojocs entre d’altres. Aquest programa de dibuix vectorial ofereix certa facilitat per fer les animacions, ja que transforma els vectors automàticament i estalvia la creació de l’animació fotograma a fotograma, tot i que això també es pot fer amb el Flash. Giordano també ha utilitzat el codi ActionScript per programar les activitats, la reproducció dels vídeos i les transicions entre pantalles. El disseny s’ha realitzat amb dibuixos a mà passats pel Photoshop, que n’ha netejat i pintat els esquemes. L’estil utilitzat recorda més als còmics japonesos ‘shonen’ per allunyar-se de la imatge delicada que solen tenir els contes de princeses. Per últim, la veu de la narradora s’ha enregistrat amb el software Nuendo, de Steinberg, que grava àudio amb bona qualitat, de forma senzilla i amb moltes possibilitats d’edició.

No hay comentarios:

Publicar un comentario