miércoles, septiembre 10, 2008

L'Ajuntament té previst posar en marxa avui un sistema d'emissions acústiques per foragitar els estornells que s'instal·len als arbres de la Rambla, a


L'Ajuntament instal·la un sistema acústic per foragitar els estornells de la plaça de Santa Anna i la Rambla.


Aquests ocells causen molèsties als ciutadans i foragiten els pardals (Ajuntament de Mataró, 04/09/08).


L'Ajuntament té previst posar en marxa avui un sistema d'emissions acústiques per foragitar els estornells que s'instal·len als arbres de la Rambla, al costat de la plaça de Santa Anna.

Els arbres d'aquesta zona cèntrica de la ciutat estan ocupats per pardals però, en determinades èpoques de l'any, són desplaçats pels estornells. Segons l'estudi "Caracterització de la fauna ornítica de la ciutat de Mataró que genera molèsties", realitzat per l'Ajuntament, els estornells arriben en grans estols en l'època de migració i durant el seu període reproductor.

Els excrements d'aquests animals són una molèstia pels veïns i ciutadans però també el soroll que emeten els estornells guia quan avisen als altres perquè han trobat un lloc on niar. Una altra de les conseqüències negatives de l'arribada d'aquests ocells a la ciutat és que foragiten els pardals del seu hàbitat natural.

Per combatre aquestes situacions, l'Ajuntament de Mataró ha instal·lat un sistema acústic a la Rambla que emetrà sons que imiten els crits d'avís que fan els estornells guia per avisar als altres sobre els perills de la zona. Aquests sons s'emetran durant el capvespre i de forma aleatòria amb una freqüència mitjana d'uns 40 segons.

Una de les novetats de l'actuació d'enguany és que un tècnic vigilarà, a mitjans de setembre, la zona i els nius d'estornells per espantar-los amb un dispositiu làser. El tècnic també portarà un petit megàfon per poder activar, si ho creu necessari, el crit d'avís i evitar que vinguin més exemplars.

Segona experiència


L'any 2004 es va fer una primera campanya per foragitar els estornells. Els resultats van mostrar que es va aconseguir espantar uns 2.900 exemplars.

© 2008 Ajuntament de Mataró |

No hay comentarios:

Publicar un comentario