sábado, noviembre 22, 2008

les seves ciutats”, ha destacat la cap de la secció tècnica de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació. Totes les obres venen acompanyades per


La campanya Anem al Teatre rebrà prop de 8.000 alumnes mataronins

La programació del curs 2008-2009 compta amb 16 muntatges de qualitat i que comprenen teatre, música, circ i dansa

per V. B. - 19/11/2008 13:13 (213 lectures)

La presentacio de la iniciativa
Programació de teatre, música, circ i dansa amb companyies de qualitat i prestigi, adreçada als alumnes de l’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. Així es presenta la novena del programa Anem al Teatre 2008-2009 de Mataró, una iniciativa molt consolidada, que arriba a la novena edició, organitzada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’IMAC i l’IME. Enguany, està previst que prop de 8.000 alumnes mataronins assisteixin com a mínim a una de les 14 obres proposades, que comprenen tot tipus de disciplines. Molts d’aquests alumnes veuran més d’un muntatge, així que la previsió és comptar durant aquest curs amb uns 15.000 espectadors, gairebé 3.000 més que a la temporada anterior, d’un total de 35 centres escolars.

“El factor vital d’aquesta programació és la qualitat dels espectacles”, ha assegurat el president de l’IMAC, Sergi Penedès, en la presentació de la campanya. Els organitzadors consideren que això està garantit, gràcies a la presència de conjunts com l’Orquestra Simfònica del Vallès, actrius com Rosa Gamis (que presentarà l’obra Rosita, història d’una florista), o muntatges com Ruddigore o la nissaga maleïda d’Egos Teatre (nominat a quatre premis Butaca) o Papagnini, basat en un repertori de música clàssica i que ja s’ha representat aquest mateix dimecres per als escolars. L’objectiu principal d’Anem al Teatre, en tot cas, és habituar els infants i joves al consum cultural i consolidar-los com a públic de cara al futur. “Hem d’acostumar els infants i joves a accedir als equipaments culturals de les seves ciutats”, ha destacat la cap de la secció tècnica de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació. Totes les obres venen acompanyades per guies didàctiques perquè els professors treballin les obres amb els seus alumnes.

Saber estar en la vida pública
Més enllà de crear públic futur per a les arts escèniques, el projecte Anem al teatre també ensenya els alumnes formes de comportament cívic més enllà del recinte escolar. “Anar al teatre i tenir un comportament respectuós genera actituds de saber estar en la vida pública” ha explicat la regidora d’Educació, Conxita Calvo. Segons ella, el fet que el projecte hagi arribat a la novena edició mostra la “satisfacció” que implica participar-hi per part dels centres docents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario