sábado, octubre 20, 2007

DIGITAL MATARÓ


El Consorci Digital Mataró-Maresme resol el concurs d´infrastructures i tecnologia per al canal de TDTL.
(Ajuntament de Mataró, 30/07/07).
El Consorci Digital Mataró-Maresme ha resolt el concurs per a la contractació del subministrament d'infrastructures i tecnologia per a la futura seu del canal de Televisió Digital Terrestre Local (TDTL). La futura televisió, convertida en un centre de producció en xarxa per a tot el Maresme, comptarà amb un plató virtual i serà dels primers canals espanyols que podran emetre en alta definició.

Els quatre lots del concurs (Càmeres ENG, Equips Informàtics, Plató i Integració) s'han resolt segons els criteris de valoració del plec de clàusules administratives per un import de 826.065 euros. El concurs ha suposat un estalvi de 72.382 euros respecte a la licitació inicial.

L'empresa Video Cintex Media s'encarregarà de les càmeres ENG; l'empresa NRD dels equips informàtics; Promovisa de la infrastructura de plató i Comexit de la integració de les xarxes. Un total de vuit empreses de primer nivell de més de les 40 que van demanar la informació del concurs han presentat les seves propostes per al subministrament d'infrastructures i tecnologia per al futur canal de TDTL de Mataró-Maresme.

Alta definició i plató virtual

La nova TDTL de Mataró-Maresme serà de les primeres a Espanya a emetre en alta definició. Aquest fet serà molt important en un futur proper per poder-les distribuir per qualsevol mitjà (TV, Internet, mòbil, etc) i en resolució de cinema. El canal maresmenc també comptarà amb un plató virtual i càmeres mecanitzades de darrera generació el que donarà amplitud i dinamisme al plató i permetrà canviar els decorats mitjançant programes informàtics.

Sistema de valoració de les propostes

La mesa d'adjudicació del consorci ha valorat, amb l'assessorament del tècnics, les millors propostes en funció del preu (50%) i els serveis de valor afegit (50%). Aquests últims aportaran la formació, la garantia, el servei postvenda i les millores necessàries per al correcte funcionament del canal de TDTL.

L'objectiu és que aquestes infrastructures tinguin unes prestacions de qualitat suficients i unes necessitats operatives assumibles per un model de centre de producció de TDTL com el proposat a la zona de Mataró-Maresme, on els criteris d'operació seran els de la polivalència dels tècnics i l'automatització dels processos de producció. També s'ha valorat que les necessitats de manteniment de les solucions i sistemes proposats siguin assumibles pels pressupostos de funcionament del Consorci.

© 2007 Ajuntament de Mataró |

No hay comentarios: