lunes, abril 06, 2009

En aquest sopar les dones i homes socialistes, vàrem poder compartir experiències personals,


Sopar de dones del PSC Maresme.

La Secretaria per la Igualtat del PSC Maresme va organitzar un sopar-debat per posar sobre la taula els temes que ens afecten actualment als homes i les dones en l´àmbit laboral, social i polític.


La responsable de la Secretaria per la Igualtat del PSC Maresme, i organitzadora del sopar-debat, Maribel Illescas, va exposar les dificultats amb les que les dones es troben per compaginar totes i cadascunes de les tasques diàries. Després d´explicar diverses experiències personals que reflexaven les diferències existents entre els homes i les dones en la realització de les tasques personals diàries, que es converteixen en obligacions només per uns, en aquest cas les dones, com un fet quotidià inqüestionable. Va insistir que les dones fossin més generoses alhora de compartir tasques, i que aquestes han d´exposar les seves limitacions per tal de poder compaginar i assumir les accions diàries.



La cap de llista del PSC d´Arenys de Munt, Rosa Albiol, va exposar les dades que va recollir sobre la situació laboral de la dona, tipus de treball que ocupen, l´índex d´aturades, i les condicions de precarietat que es pateixen. Tanmateix va insistir que s´ha de produir un canvi, on les protagonistes arribin a poder escollir quin són els seus interessos professionals sense que es produeixi cap tipus de limitació pel fet de ser dones.



En la intervenció de la Consol Prados, diputada al Parlament, es va reflexionar sobre el paper que assumeix la dona en determinats sectors laborals, agafant el rol d´home, fet que comporta un empobriment. La diputada reivindica que “mirar amb ulls de dona”, és necessari per poder copsar la realitat, veure com les dones fan ús d´un mateix espai públic pot aportar més punts de vista, doncs no es pot observar el paisatge que ens envolta, i per tant la realitat, només des d´una única perspectiva.





En aquest sopar les dones i homes socialistes, vàrem poder compartir experiències personals, debatre sobre la necessitat d´un canvi que permeti la distribució de responsabilitats i per sobre de tot la conciliació.

No hay comentarios: