martes, agosto 11, 2009

L’Ajuntament, a través del Fons Estatal d’Inversió Local, ha canviat els semàfors de Mataró per òptiques de tecnologia LED.

Notícies » Tots els semàfors de Mataró funcionen amb bombetes de tecnologia LED
Data publicació: 11/08/2009

Tots els semàfors de Mataró funcionen amb bombetes de tecnologia LED
Redueixen el consum energètic i milloren la seguretat a la via pública


Semàfor amb òptica LED
L’Ajuntament, a través del Fons Estatal d’Inversió Local, ha canviat els semàfors de Mataró per òptiques de tecnologia LED. La instal·lació de les noves làmpades ha tingut un cost de 598.799 € (iva inclòs), ha anat a càrrec de l’empresa Aeronaval de Construcciones e Instalaciones, S.A. (ACISA) i va finalitzar el passat mes de juliol. Abans d’aquest projecte, el 7,5% dels semàfors de la ciutat disposaven d’aquesta tecnologia mentre que ara s’ha arribat al 100%.


Les làmpades LED per a la senyalització lluminosa utilitzen un 10% de l’energia consumida per les làmpades incandescents i tenen una durada 50 vegades superior, són més fiables, milloren la seguretat a la via pública i redueixen el cost de manteniment.

El passat mes de desembre, l’Institut per a la Diversificació i Estalvia d’Energia (IDAE) del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç va atorgar, a través d’un programa d’ajuts, 4.748 òptiques LED a l’Ajuntament per millorar la il·luminació i el consum energètic dels semàfors de la ciutat.

Les obres estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació d’uns 700 llocs de treball.

No hay comentarios: