viernes, julio 25, 2008

El projecte Joves Guia està impulsat pel l'Ajuntament des del Pla per a la Nova Ciutadania.


EL PROJECTE JOVES GUIA D'AQUEST ANY HA FORMAT A TRENTA-VUIT JOVES MATARONINS Tornar enrere


El regidor de Nova Ciutadania, Carlos Fernández, està previst que lliuri aquesta tarda els diplomes d'acreditació als participants del projecte Joves Guia. L'acte es realitzarà al Centre Cívic Pla d'en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6).


Aquest any, 38 joves han participat en els tallers formatius que s'han fet a l'IES J. Puig i Cadafalch, CEIP Salesians i CEIP Valldemia, i 19 joves han participat en el projecte "1,2,3... Acció" a l'IES Pla d'en Boet i IES Satorras. Els 11 joves nouvinguts que han participat provenen del Marroc, la Xina, Guinea i Argentina. Dues educadores socials i dues comunicadores interculturals han impartit els cursos i un tallerista i un professor d'institut ha intervingut en el taller d'audiovisuals.


Joves Guia és un projecte socioeducatiu que utilitza la metodologia aprenentatge-servei i combina els dos processos a través d'uns cursos de formació i del servei a la comunitat, que enguany s'ha concretat en la creació de dos documentals anomenats "1,2,3... Acció!". Aquests documentals han estat un pretext per dotar els joves d'un espai de relació i d'intercanvi i es recopilaran en un dvd que s'entregarà a tots els participants en el projecte.


El projecte Joves Guia està impulsat pel l'Ajuntament des del Pla per a la Nova Ciutadania. Va néixer el 2001 per la necessitat d'acollir als adolescents d'incorporació tardana als Instituts d'Educació Secundaria (IES). Els seus participants són joves d'entre 12 i 16 anys que dediquen part del seu temps lliure a formar-se per rebre i acompanyar a companys d'estudis nouvinguts.

No hay comentarios: