martes, julio 22, 2008

La Gegantada supera amb nota el seu trasllat al Nou Parc Central


La Gegantada supera amb nota el seu trasllat al Nou Parc Central

L’espai firal del Parc s’omple per assistir a la reunió de més de 40 gegants, gegantons i nans de la ciutat, en el primer gran acte de Santes

per V. B. - fotos Oscar Rojano - 21/07/2008 19:47 (161 lectures)


La plaça Santa Anna, com s’havia demostrat en els darrers anys, era massa petita per acollir les més de 40 figures i el gran nombre de públic que s’acostumen a donar cita per la Gegantada, el primer gran acte de Santes. Decidits a no morir d’èxit, la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró ha preferit cambiar d’emplaçament en aquesta edició, celebrada ahir dissabte, dia 19, i adreçar tots els gegants al recinte firal del Nou Parc Central. La jugada els va sortir força rodona, encara que amb alguns elements a millorar. El principal temor que tenien, que la gent no pugés en massa al Parc per manca de costum, es va esvair ràpidament, ja que el recinte firal, si bé no donava aquella sensació de ple absolut viscuda en edicions passades a plaça de Santa Anna, va congregar molt públic. Principalment pares i mares amb els seus fills a collibè, mirant-se bocabadats els balls de la gran varietat de figures que es concentra per la Gegantada.

Com cada any, els gegants, gegantons i nans van sortir dels punts cardinals de la ciutat, on estaven citats a les sis de la tarda. Esglaonadament, van anar arribant a plaça de Santa Anna, on oferien un petit ball per tot seguit enfilar la Riera en direcció al Nou Parc. Passaven uns minuts de les set quan l’últim grup abandonava plaça de Santa Anna, però no va ser fins quarts de nou de la nit que totes les figures es van poder concentrar al recinte firal. La cercavila per la Riera, que presentava un aspecte magnífic ple de gent, va ser lenta i una mica trabada, amb espais importants entre un grup i un altre, tot sota l’atenta mirada de la Família Robafaves, plantada a l’Ajuntament esperant a afegir-se a la colla. Els primers gegants de la comitiva, encapçalats per en Pep Figueret, van haver d’esperar una llarga estona a plaça d’Espanya. El mateix Figueret, a causa de la mala senyalització, va estar a punt d’entrar al Parc per on no tocava i ficar-se a la pista on es disputava la II Mitja Marató per relleus. Potser va ser l’estampa més curiosa de la jornada, desenes de gegants desfilant pel parc mentre els atletes s’ho miraven esbufegant per l’esforç i la forta calor que no s’esmorteïa tot i el pas de les hores. Tota la festa es va concentrar en aquella zona, ja que mentrestant, a l’antic Parc Central, s’ultimaven els preparatius pel concert de Chambao i Amparanoia, que va rebre milers de persones dissabte a la nit.

Animats per l’speaker i el seu tradicional “Això no hi ha qui ho pari”, totes les figures es van posar en fila i, per grups, van oferir els seus balls a la ciutat, en la trobada de gegants més important de l’any a la capital del Maresme. Un any més, van encendre amb èxit la metxa de les Santes.

No hay comentarios: