jueves, octubre 09, 2008

El compromís de la ciutat de Mataró passa per convertir la bicicleta en una manera més de moure'ns per la ciutat.


"L'ús de la bicicleta a Mataró", article d'Oriol Batista.



El regidor de Via Pública escriu a capgros.com.


Aquesta setmana s'ha clausurat a Sant Sebastià l'auditoria de la bicicleta del BYPAD en la que hem participat conjuntament amb la ciutat amfitriona i Menorca. Aquesta auditoria ha servit per mesurar el grau de desenvolupament dels temes referents a la bicicleta en la nostra ciutat i cóm podem millorar-los els propers anys.

El compromís de la ciutat de Mataró passa per convertir la bicicleta en una manera més de moure'ns per la ciutat. Moure'ns en els 8,7km de carril bici senyalitzats, en els 24 km de vials pacificats o bé en la calçada. I això s'ha de fer en sintonia i convivència entre vianants, bicicletes i vehicles. En definitiva ciutadans tots que en diferents moments podem optar per diverses formes de desplaçar-nos per la ciutat.

No es tracta de quedar bé arran de la setmana de la mobilitat sostenible i segura, es tracta de desenvolupar i progressar en la mobilitat urbana. I pel que fa a l'ús de la bicicleta no ens inventem res, ja que és evident l'increment d'usuaris que ha hagut en els darrers anys. Hem passat d'un ús lligat a l'oci a usos més pràctics com anar a la feina o acompanyar als nens a les escoles per citar alguns exemples.

L'Ajuntament de Mataró treballarà per normalitzar l'ús de la bicicleta durant els propers anys colze a colze amb els usuaris i el sector privat: fent més carril bici, més aparcaments i posant en marxa un servei públic de lloguer de bicicletes.

El govern municipal desenvoluparà polítiques de bicicleta que conjuntament amb les grans prioritats del transport públic, la construcció d'aparcaments per a vehicles i la peatonalització de carrers constitueixen el nostre model de mobilitat per la ciutat. Essent molt conscients que es tracta d'un camí progressiu que haurem de fer amb alguns canvis de "xip" i molta conscienciació per part de tots.

No hay comentarios: