jueves, julio 09, 2009

El president de Càritas, Antoni Vilà, va intervenir en el ple per destacar la trajectòria, "l’esperit de servei" i la "dedicació desinteressada" de l


Medalla de la Ciutat per les filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

El ple aprova la concessió d'aquesta distinció a una entitat que treballa des de fa més de cent anys per ajudar els necessitats de la ciutat

per J. V. - 08/07/2009 18:29 (46 lectures)
Les filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül rebran la Medalla de la Ciutat. Així ho va aprovar el ple del passat dia 2 de juliol per unanimitat, i com a reconeixement de la tasca de servei als més desvalguts que han portat a terme des de fa més de cent anys com a infermeres a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i, actualment, als menjadors econòmics de Sant Joaquim. L’Ajuntament s’ha fet ressò així d’una petició feta per més d’una trentena d’entitats de la ciutat que han presentat la sol·licitud de suport per tal de concedir a aquesta entitat el distintiu d’honor de la ciutat. Segons va explicar el regidor de Presidència, Carlos Fernàndez, la medalla es concedirà en un acte que tindrà lloc durant la festa de les Santes.

El regidor de CiU, Marcel Martínez, va manifestar el suport de la seva formació a la “feina abnegada i lluny dels focos mediàtics” que porta a terme la congregació, mentre que el regidor de la CUP, Xavier Safont Tria, tot i celebrar aquest reconeixement, va manifestar que cal que des de l’administració pública es reforcin aquestes tasques d’ajuda als necessitats que ara porten a terme entitats de forma desinteressada.

El president de Càritas, Antoni Vilà, va intervenir en el ple per destacar la trajectòria, "l’esperit de servei" i la "dedicació desinteressada" de la congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, fundada a París pel beat Frederic Ozaram i que es van instal·lar a Mataró el 1898. Des de 1900 fins al 1987, l’ordre religiosa es va fer càrrec bàsicament de les tasques d’infermeria de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

El 1908 les Filles de la Caritat es van fer càrrec dels menjadors econòmics Sant Joaquim, on continuen fins avui preparant el menjar i atenent els usuaris. Aquest any la Fundació Sant Joaquim ha celebrat el centenari de la presència de la comunitat al front dels menjadors.

No hay comentarios: