miércoles, septiembre 10, 2008

Xerrades, exposicions, tertúlies i cinefòrums componen l'oferta (Ajuntament de Mataró, 09/09/08).


El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones programa nou activitats per a l'últim trimestre del 2008.


Xerrades, exposicions, tertúlies i cinefòrums componen l'oferta (Ajuntament de Mataró, 09/09/08).




Les activitats programades pel Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) tracten temes diversos: de la violència de gènere al bricolatge, passant per salut, fotografia o educació. Són 9 activitats, entre xerrades, exposicions, tertúlies i cinefòrums, que es faran entre el 15 de setembre i el 18 de desembre. La majoria són al propi centre (carrer de Blai Parera, 6) i gratuïtes, però en alguns casos cal inscriure's prèviament (a les oficines del centre) perquè les places són limitades.

El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones es va inaugurar el 2007 i és un espai adreçat a totes les dones de la ciutat, que té com a finalitat donar resposta a les diferents demandes d'informació i atenció, així com potenciar els processos d'autonomia de les dones i contribuir a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren.

Les activitats programades són:


Del 15 al 30 de setembre
De dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 19 h. Divendres de 9 a 13 h
Exposició: "Fotògrafes pioneres a Catalunya"
A càrrec de l'Institut Català de les Dones (ICD).

Aquesta exposició rescata l'obra de les primeres generacions de fotògrafes a Catalunya i exposa, per primera vegada, les fotografies inèdites de 12 dones, realitzades des de mitjans del segle XIX fins al principi de la dècada dels setanta del segle XX.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Tots el dimarts, del 23 de setembre al 16 de desembre, de 19 a 21 h
Taller d'expressió corporal (Tècnica Alexander)
A càrrec d'Elena Castelar Garriga, directora escènica i actriu, professora de Tècnica Alexander.

Aquesta activitat ajudarà a millorar "l'ús que fem de nosaltres mateixes" en les activitats de la vida quotidiana, a casa, l'escola, la feina, l'esport, ... reduint les tensions excessives i millorant la coordinació, la fluïdesa en el moviment, l'equilibri i la respiració.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat per ordre d'inscripció.

Dijous 25 de setembre a les 18 h
Taller: "Coeducació en l'àmbit familiar"
A càrrec d'El Safareig

Fomentar l'anàlisi i el debat de la realitat sexista que ens envolta i com aquesta es filtra en el tipus d'educació que es practica amb els fills i filles. Tot facilitant eines i recursos per treballar la coeducació dins de l'àmbit familiar. La socialització de gènere. Els missatges discriminatoris cap a nois noies. Les joguines adreçades a nois i noies. La coeducació com a model educatiu de prevenció de violència.... La proposta contempla una primera part informativa i una segona part a on s'utilitzaran dinàmiques actives-participatives.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Dijous 9 d'octubre a les 18 h
Exposició: "Treu-li suc, a la sexualitat", de la Diputació de Barcelona. Visita guiada i col·loqui posterior. A càrrec de professionals de la Consulta Jove del PASSIR i del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Mataró.

Millorant els coneixements i aclarint els dubtes es podrà ajudar els fills i filles a gaudir d'una sexualitat positiva, saludable i responsable. Es podrà veure què els preocupa i s'intentarà trobar les eines per tractar el tema a casa.

Lloc: Centre Cívic Molins, carrer de Nicolau Guanyabens, 23.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat per ordre d'inscripció.

Tots els dimarts del 7 al 28 d'octubre, de 9.30 a 12.30 h
Taller: "Bricolatge de supervivència"- Fes-t'ho tu mateixa!!
A càrrec de Marcos Payar Jimenez.

Es podrà aprendre a penjar la barra de les cortines, posar tacs, arreglar i canviar endolls i interruptors, canviar aplics o llums, canviar la goma del gas, poms de les portes, juntes i aixelles de rajoles...

Lloc: IMPEM, carrer de Francisco Herrera, 70.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat per ordre d'inscripció.

Dijous dia 30 d'octubre a les 18
Taller: "Dones i Salut"
A càrrec de l'Institut Català de les Dones (ICD).

Té com a objectiu subministrar a les dones eines d'autoconeixement, informació i participació en relació a la seva salut des d'una mirada integral i de gènere. Es vol tornar a les dones el protagonisme sobre la seva salut a través d'aspectes com l'autoconeixement del seu cos, l'exploració de la seva sexualitat i sensualitat, la reflexió sobre el propi desig, la decisió lliure de ser o no ser mares, el prendre les decisions sobre la seva salut o el dret a participar en l'organització dels serveis de salut.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat per ordre d'inscripció.

Dijous 27 de novembre a les 18 h
Tertúlia: "Violència als mitjans de comunicació"
A càrrec de Drac Màgic.

Tractarà del maltractament audiovisual: la construcció iconogràfica de la violència contra les dones, utilitzada sovint com un recurs espectacular, i com aquesta violència es representa d'una manera natural en les narracions audiovisuals.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Dijous 11 de desembre a les 18 h
Cinefòrum: "Caos"de la directora: Coline Serreau
Debat dinamitzat per Drac Màgic.

Sinopsi: Paul i Helène són testimonis de la brutal pallissa que uns joves propinen a una noia. Per no veure's implicats en els fets, fugen sense ajudar-la. Però Helène no pot deixar de pensar amb la noia i la visita a l'Hospital. Allà Malika li explica les terribles experiències que ha viscut a Algèria i juntes decideixen venjar-se dels homes que li han fet mal. La pel·lícula és una comèdia agredolça que fa una crítica a la situació que pateixen les dones, tant a la cultura islàmica, com, encara que a través de mecanismes més subtils, a l'occidental.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Dijous 18 de desembre a les 18 h
Tertúlia: "Joguines sexistes"
A càrrec de Drac Màgic.

Regalar joguines és regalar idees sobre com és el món, sobre què s'espera dels nens i que s'espera de les nenes. Si una nena rep una cuineta, entendrà que d'ella s'espera que quan sigui gran cuini. Si un nen rep un joc de construcció, pensarà que de gran pot ser constructor o arquitecte. Però les dones també volem ser arquitectes i els homes també poden cuinar.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Per obtenir més informació dels diversos cursos, es pot trucar al 010, el Telèfon d'Atenció Ciutadana, consultar la web http://www.mataro.cat o els tríptics disponibles als centres cívics, OFIAC, Piscina municipal, IMPEM, escoles d'adults, entitats de dones de la ciutat i al propi CIRD.
© 2008 Ajuntament de Mataró |

No hay comentarios: