viernes, febrero 01, 2008

LA PLAZA DE CUBAS DE MATARÓ


La reforma del mercat de la plaça de Cuba es posarà en marxa al juliol

L'avantprojecte de reforma preveu la construcció d'un aparcament soterrat, la instal·lació d'un supermercat i la creació d'una planta altell

per Judith Vives - fotos J.V. - 29/01/2008 16:37 (448 lectures)

Un moment de la roda de premsa
La transformació del mercat de la Plaça de Cuba començarà el proper mes de juliol. Les obres, que costaran prop de 6 milions d’euros, s’allargaran durant divuit mesos però el mercat només tancarà les portes al públic durant 41 dies a l’estiu, coincidint amb la primera fase dels treballs. Aquest ha estat un dels compromisos adoptats per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica amb la Comissió de Venedors del Mercat, que van demanar que les obres tinguin el mínim impacte en l’activitat comercial.

L’avantprojecte de reforma del mercat de la plaça de Cuba, que es portarà a aprovació inicial al ple del dia 7, preveu la construcció d’un aparcament soterrat de 34 places; la reforma de la planta baixa, on s’ubicaran una part de les parades actuals i un nou supermercat amb producte sec; i la construcció d’una nova planta altell, on es concentraran les cambres frigorífiques, els magatzems, una sala polivalent i una ludoteca. La presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, i el regidor d’Obres, Francesc Melero, han explicat aquest dimarts, dia 29, els detalls d’aquest avantprojecte que recull els acords negociats amb els propis operadors del mercat.

La reforma del mercat permetrà completar l’oferta de producte fresc actual amb la incorporació d’un supermercat de producte sec, que garanteixi la possibilitat de realitzar la “compra en un sol acte”, segons ha explicat Romero. Per tal de fer espai per al futur supermercat caldrà, però enderrocar una part de les parades existents actualment. En concret, està previst reduir el nombre de parades de les 66 que hi ha actualment a un total de 37, per la qual cosa s’han dut a terme amortitzacions conciliades aprofitant que alguns paradistes han decidit jubilar-se. Durant els 41 dies que el mercat estarà tancat a l’estiu s’enderrocaran i redistribuiran les parades afectades, així com es faran les tasques de desmuntatge i substitució de les planxes de la coberta, que es renovarà completament. Per tal de garantir el compliment d’aquest termini, la mateixa empresa que redacti el projecte s’encarregarà de la seva execució, ha explicat Melero.

L’edifici del mercat de la plaça de Cuba, construït l’any 136, està catalogat amb el nivell A, fet que “ha marcat el tipus de reforma”, segons ha explicat Romero. Per això, a l’exterior de l’edifici només es renovarà la coberta i es restauraran i netejaran les façanes. La reforma, a l’interior, serà força més evident, però sempre conservant l’aire “diàfan i eteri” que té actualment, segons ha destacat el responsable d’Obres, Lluis Gibert. EL supermercat ocuparà una superfície de 651 metres quadrats i la resta es destinarà a les parades de producte fresc. A més, s’ha previst la instal·lació d’un nou nucli d’ascensors de servei que comunicaran la planta subterrània amb l’altell, així com també hi haurà un muntacàrregues exclusiu per a la brossa. D’altra banda, a l’exterior s’habilitarà un accés adaptat a la cantonada del carrer Deu de Gener que consistirà amb un ascensor exterior panoràmic.

Pel que fa a l’aparcament, aquest es construirà aprofitant l’actual planta subterrània, que s’adequarà i ampliarà per tal de guanyar l’espai necessari per a les 34 places previstes. Aquest aparcament serà de rotació i exclusivament per a ús dels clients del mercat. A banda, l’Ajuntament també preveu la construcció d’un altre aparcament soterrat entre el carrer Biada i el carrer Iluro amb prop de 400 places més, que se sumaran a l’actual oferta d’aparcament de la plaça de les Tereses.

4 comentarios:

veronica alfonso dijo...

me gustaria saber si hay paradas de alquiler en el mercat de`plaza cuba mataro muchas gracias

Tercera Edad dijo...

Hola Veronica yo no lose pero intentare enterarme y te lo diré
un saludo Encarna

Anónimo dijo...

bueno si saben de algo les agadesco que me lo comunicaran o tambien algo de traspaso como cafeteia y panadeia es que quiero abrir algo para trabajar para mi gracias

Tercera Edad dijo...

Hola VERONICA perdona que no te aya contestado estado mu liada con las clases ha ver si esta semana tengo mas tiempo y te lo puedo decir un saludo Encarna