sábado, febrero 21, 2009

disfressa. Als pallassos, indis, pirates o bruixes



Mamma Mia!, l’estrella del carnaval d’enguany

Abba causa furor entre les botigues de disfresses de Mataró, que han obtingut unes bones xifres de vendes tot i la crisi

per G. Aragón - 20/02/2009 15:57 (134 lectures)

La disfressa estrella d'aquesta edició de Carnestoltes

Els carrers de Mataró s’ompliran de rauxa el pròxim dissabte, dia 21, per celebrar l’arribada del carnaval 2009. Dies abans de la festa, els mataronins ultimen les seves compres per no fer tard a una cita que any rere any reuneix a multitud de persones, tan menuts com grans, en una rua on tothom vol fer valer la seva disfressa. Als pallassos, indis, pirates o bruixes de sempre, se’ls han unit aquest any els vestits de la pel·lícula Mamma Mia!, que estan arrasant entre el públic més jove. “Les disfresses de bruixa o les típiques de Walt Disney estan tenint èxit, però sens dubte les preferides per la canalla són les de Mamma Mia!”, va afirmar Dolores Fernández, de la casa Menkes, situada al C/Goya. En aquesta línia també es va pronunciar Àngels Pérez, de la casa Patuel, del C/Isern, qui explica que “Tenim els clàssics de sempre, com els pirates i els superherois pels nens, i els egipcis i romans pels adults, però el cert és que ABBA està creant furor”, Prova d’això és que aquestes disfresses s’havien esgotat a la botiga, en aquell moment plena de nens que esperaven obtenir amb impaciència els seus complements. “Jo em disfressaré de ninja”, va dir en Nil, mentre que la seva germana, la Alèxia, es decantava per “la disfressa de la Campaneta, de Peter Pan”.


Un dels interrogants d’aquest carnestoltes que s’acosta era saber si la litúrgia i la tradició s’imposarien a la crisi econòmica, una pregunta que ha generat respostes més aviat positives tot i la magnitud del problema. “Es nota que la gent està escurada perquè es mira més les coses abans d’adquirir un producte, però finalment acaba comprant”, va apuntar l’Assumpta Major, de Mimosa, on les disfresses ronden els 40 o 50€. Per la seva banda, la Dolores Fernández, de Menkes, va deixar clar que “amb 16 anys que treballo aquí mai m’ha faltat la feina i, encara que la crisi s’està notant una mica, jo no sóc pas derrotista”. A Menkes hi ha vestits que superen els 100€ ja que es confeccionen manualment i molts cops atenen a demandes específiques dels clients. En darrer lloc, Àngels Pérez de casa Patuel va voler restar importància al assumpte en afirmar que “la gent mira més el que gasta, però té les mateixes ganes de gresca de sempre”. A la casa Patuel s’hi poden trobar disfresses que van dels 30 als 40€.

1 comentario:

Anónimo dijo...

A quin carrer esteu de mataró ? teniu disfresses de Lady Gaga, Britney Spear...

GRÀCIES !!!