domingo, febrero 01, 2009

“Tothom tindrà una parada de bus a 300 metres de casa”, va afirmar durant la presentació Oriol Batista,



La nova xarxa de Mataró Bus es mostra al públic

La festa de presentació a plaça Santa Anna fa palesa la satisfacció dels usuaris amb l'augment de línies i amb la nova rampa manual dels vehicles

per G. Aragón - fotos Joan G. Jané - 19/01/2009 9:34 (653 lectures)

Tres imatges de la festa de dissabte passat

Xocolata desfeta, jocs infantils i 12 autobusos estacionats al cor de Mataró. La plaça Santa Anna va ser l’escenari dissabte, dia 17, de la presentació de les novetats que oferirà la xarxa de Mataró Bus a partir del pròxim 31 de gener. Una oferta que destaca, principalment, per l’ampliació de les línies de bus, de 6 a 9, una major cobertura geogràfica que portarà els autobusos a nous sectors de la ciutat, la desaparició dels títols multiviatge de Mataró Bus i una reducció del temps mitjà d’espera a les parades, amb horaris ampliats. A més, El 31 de gener entraran en funcionament 12 vehicles més moderns i accessibles que elevaran el total del servei a 24 autobusos.

“Tothom tindrà una parada de bus a 300 metres de casa”, va afirmar durant la presentació Oriol Batista, regidor de Via Pública. Batista va explicar que les noves línies donen resposta a la demanda ciutadana i que representen un servei “molt més potent”. A la presentació també hi va assistir l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, qui va poder observar de primera mà les noves prestacions dels vehicles en pujar a un dels autobusos. “Des de l’any 1997, amb la concessió del Mataró Bus, no hem parat de treballar, i la prova és que vam ser la primera ciutat d’Espanya en tenir un pla de mobilitat urbana”, va explicar Baron, qui a més va aprofitar per agrair l’esforç de tots els que han fet possible aquesta remodelació.

Per la seva banda, els allà presents miraven encuriosits els nous vehicles, hi pujaven per observar-los de ben a prop o agafaven tríptics informatius per saber per quins punts de la ciutat passaran les noves línies de bus. “Aquesta ampliació està molt bé, perquè hi ha carrers que no estaven del tot ben comunicats”, va dir en Santiago Muñoz. En la mateixa línia, Sebastián Alarcón opinava que “per la gent que, com jo, agafa el bus de dilluns a divendres, aquesta oferta ens anirà més que bé”.

Gran acollida de la rampa manual
Un dels punts forts de la renovació dels autobusos és, sens dubte, la millora en l’accessibilitat, ja que incorporen un sistema de doble rampa per a persones amb cadires de rodes, de manera que si el sistema automàtic no funciona, s’hi podrà desplegar una rampa manual. “Fins ara no havia pogut agafar el bus, i espero que ara em pugui desplaçar pels llocs. Així que la nova rampa manual em sembla estupenda”, va dir en Bernat de Montoliu. En aquest sentit, l’Antoni Roca explicava que “era una millora necessària que finalment s’ha dut a terme”. Roca va posar de relleu que “abans podia agafar l’autobús, però la rampa automàtica sovint fallava

No hay comentarios: