sábado, febrero 28, 2009

El tempo de les tres fases a dur a terme és el següent. La preinscripció es podrà fer entre el 27 d’abril al 10 de maig


El nou sistema d’inscripció a casals acaba amb les cues per obtenir plaça

Un barem distribuirà de manera justa als preinscrits

per S. F. - fotos R.G. - 27/02/2009 18:00 (221 lectures)


La regidora de Serveis Centrals, Montse López, i la regidora de joventut, Anna Barrera, han presentat aquest divendres, dia 27, el nou sistema d’inscripció als casals que ha d’acabar amb les llargues cues que es formaven per tal d’aconseguir una plaça. Junt amb representants de diverses Associacions de Pares i Mares (AMPAs), López ha desgranat els passos a seguir per aconseguir una plaça en un dels casals d’estiu. “Hi ha tres fases. La primera és la preinscripció, on tothom podrà fer-la de manera presencial o telefònica als diferents punts establerts”. Aquesta es pot dur a terme mitjançant el Servei d’Atenció Ciutadana (tant a les oficines com en centres cívics). La següent fase constarà d’una baremació de totes les peticions, que es duran a terme per una comissió mixta formada per les AMPAs i les entitats de lleure: “es puntuarà diferents factors com tenir pare, mare o tutor com a soci de l’AMPA organitzadora, tenir germans que participen en el mateix curs, ser alumne de l’escola o amb antiguitat de dos anys al casal de l’entitat de lleure i proximitat del domicili”. La tercera fase és la inscripció definitiva i redistribució en cas d’excedència.

Aquesta mesura, ha explicat Barrera, servirà per acabar amb el sistema que hi havia fins ara, on s’apuntava per “estricte ordre d’arribada” i que provocava que un cop “obert el període d’inscripcions, passat el segon dia potser ja estava tot cobert”, a banda de les llargues cues de pares a altes hores de la matinada per aconseguir una plaça. “D’aquesta manera no garantíem el principi d’universalitat i igualtat d’oportunitats”, ha remarcat Barrera, que no veu “adequat” el fet que “es generessin cues a les tres del matí”. La regidora ha destacat el fet que el 100% de les associacions i entitats de lleure s’han mostrat a favor d’aquest nou sistema.

Les representants de l’AMPA Camí del Mig, Sònia Floriach i Irene Cot, de l’AMPA Tomàs Vinyas, Bea Delgado, i de l’entitat de lleure Olla de grills, Laura Arias, han destacat el fet que amb aquesta reforma s’afavorirà la igualtat, ja que ara serà el mateix venir el primer o darrer dia de preinscripció. Les representants també han volgut deixar clar que els criteris de puntuació s’han consensuat entre totes les associacions implicades.

El tempo de les tres fases a dur a terme és el següent. La preinscripció es podrà fer entre el 27 d’abril al 10 de maig de manera presencial o per telèfon als llocs indicats de 9 a 19h o tot el dia des de la pàgina web. La fase de baremació es durà a terme entre l’11 i el 15 de maig, mentre que la fase per inscriure’s i fer el pagament serà del 25 de maig al 5 de juny. Els casals està previst que comencin el 29 de juny.

No hay comentarios: