domingo, marzo 01, 2009

El moment de la signatura de l'acta de donació La col·lecció de peces artístiques de vidre de Cristalleries de Mataró passarà a formar part del fons


Cristalleries de Mataró dóna la 700 peces artístiques al Museu de Mataró

La donació coincideix amb el tancament de la cooperativa i els seus respon a la voluntat que el seu patrimoni no es perdi

per J. V. - fotos Mireia Martínez - 27/02/2009 17:03 (185 lectures)

El moment de la signatura de l'acta de donació
La col·lecció de peces artístiques de vidre de Cristalleries de Mataró passarà a formar part del fons del Museu de Mataró. Els representants de la cooperativa han signat aquest divendres, dia 27, l’acta de donació de la col·lecció, que coincideix amb el procés de tancament de l’empresa, l’activitat de la qual està aturada des del passat mes de novembre. El president de Cristalleries, Jordi Riera, i el seu gerent, Armand Vilaplana, s’han mostrat especialment emocionats quan han explicat que amb la donació d’aquesta col·lecció han volgut evitar que es perdi el patrimoni d’una cooperativa que ha estat estretament vinculada a la ciutat des de la seva creació l’any 1920. "Quan la gent de Mataró vegi aquestes peces al museu se sentirà orgullosa", ha dit Riera.

L’alcalde, Joan Antoni Baron, que ha signat l’acta de donació juntament amb el regidor de Cultura Sergi Penedès, ha reconegut que es tractava d’un “moment agredolç” però també ha manifestat la seva voluntat que amb el tancament de l’empresa “no es perdi el seu patrimoni ni la seva memòria històrica”. Baron ha recordat que, precisament, el Cafè de Mar es destinarà a recuperar el record del moviment cooperativista a la ciutat un cop es traslladin el Serveis Territorials d’Educació que s’hi troben ubicats de forma provisional. Per Baron, la història de Cristalleries de Mataró i del moviment cooperativista són importants perquè destaquen el "caràcter de ciutat de treballadors".

Les peces de col·lecció
El regidor de Cultura, Sergi Penedès, ha explicat que la col·lecció inclou entre 500 i 700 objectes de vidre artesanals, la majoria de els quals peces decoratives característiques de l’empresa i molt populars entre els mataronins. Així, la col·lecció inclou els petjapapers transparents amb l’interior amb vidre de colors o els peixos de colors amb peu de subjecció, però també gerrers, safates, cistells i altres recipients. A més, el conjunt també inclou una cinquantena de peces de producció industrial de l’empresa, entre les quals hi ha bombetes, gerres o ampolles.

No hay comentarios: