miércoles, marzo 11, 2009

La lluita de la paritat és clau per Glòria Figuerola


Glòria Figuerola: “les dones socialistes anem amb els homes, no contra els homes!

La Secretaria de la Dona del PSC Mataró considera que les polítiques progressistes han suposat un avenç, però que encara queda un llarg camí per fer.


“ El projecte socialista treballa per a la construcció d´una societat basada en la igualtat, l´equitat i la paritat, un camí on el compromís i la complicitat d´homes i dones és fonamental” ha dit Glòria Figuerola, secretaria de la Dona del PSC de Mataró. “Volem una societat que reconegui el dret de les dones i els homes a compartir en equilibri totes i cadascuna de les facetes de la vida”.



La dirigent socialista apunta que “tot i que darrerament les polítiques progressistes han significat un avenç importantíssim, en quant als dret de les dones, encara ens queda un llarg camí per arribar a la igualtat real”.



Figuerola valora molt positivament les fites aconseguides: “La Llei Integral contra la violència de gènere permet disposar de més instruments i més recursos i la Llei d´Igualtat efectiva entre homes i dones, ha de permetre eliminar les discriminacions per raó de gènere i possibilitar arribar a la igualtat en els àmbits socials, laborals, i econòmics”.



Figuerola considera que “el dret de les dones a decidir sobre la seva salut sexual i reproductiva es farà realitat amb una legislació que garanteixi un avortament legal, segur i accessible a totes les dones; és una altra fita aconseguida importantíssima”.



La lluita de la paritat és clau per Glòria Figuerola: “hem d´avançar en l´aprofundiment democràtic, hem de passar de la paritat numèrica a la democràcia paritària. Perquè es tracta de que moltes dones, a més d´accedir a llocs de responsabilitat, puguin exercir el poder amb les condicions necessàries i sense cap tipus de discriminació, en l´àmbit públic i en el privat. Igual que els homes”. La mateixa oportunitat de formació i, a mateixa feina, igual salari.



Glòria Figuerola considera que el compromís de la lluita per la igualtat és tan de les dones com dels homes: “ són els homes i les dones els que han de lluitar per la Igualtat! Perquè les dones socialistes anem amb els homes, no contra els homes!

No hay comentarios: