jueves, septiembre 10, 2009

A banda de les dues escoles de primària i l’escola bressol que s’estrenen aquest setembre, aquest curs també es posen en marxa dos equipaments més





Els CEIP Montserrat Solà i Maria Mercè Marçal estrenen curs i edifici

Un total de 22.356 alumnes d’educació especial, infantil, primària, secundària inicien dilluns, dia 14, les classes a Mataró

per J. V. - fotos R.Gallofré - 10/09/2009 18:20 - Actualitzada 10/09/2009 18:22 (35 lectures)



Dos nous centres d’educació primària obriran les seves portes el proper dilluns dia 14 de setembre coincidint amb l’inici del curs escolar. Els CEIP Maria Mercè Marçal, a la Figuera Major, i Montserrat Solà, a Cal Collut, respectivament, estrenen aquest setembre els seus edificis definitius, si bé els dos centres ja funcionen des de fa tres anys en ubicacions provisionals. En el cas del Maria Mercè Marçal el canvi suposarà passar dels mòduls provisionals a un nou edifici construït a la riera de la Figuera Major, molt a prop del que ha estat fins ara el seu emplaçament. L’escola començarà el curs 2009-2010 amb 212 alumnes fins a 2n de primària. Pel que fa al Montserrat Solà, s’estrenarà únicament amb alumnes del cicle infantil, fins a P5, que fins ara han fet classe en instal•lacions provisionals a l’edifici de l’antic Anxaneta. La nova escola està ubicada al carrer d’Enric Granados, a la zona de Cal Collut. Amb la posada en marxa d’aquestes dues escoles, s’eliminen els mòduls provisionals existents fins ara. No obstant, la regidora d’Educació, Conxita Calvo, avança que probablement al setembre de l’any vinent es tornin a veure barracons a la ciutat, coincidint amb la posada en marxa de la nova escola de primària que es farà al barri de Cerdanyola.

En total, uns 22.365 alumnes d’educació especial, infantil de 1r. i 2n. cicle, primària i secundària obligatòria i post obligatòria donaran el dia 14 la benvinguda al nou curs escolar en algun dels centres educatius de la ciutat: 21 escoles públiques, 18 centres concertats i sis instituts de secundària. Els més petits, els infants de 0 a 3 anys, ja farà uns dies que hauran estrenat el curs en una de les nou escoles bressol que hi ha la ciutat. Aquest curs s’ha posat en marxa la nova escola bressol dels Garrofers, al carrer Josep M. de Sagarra, a la Figuera Major, amb un total de 120 places. En total, al cicle infantil hi ha inscrits 1760 infants, 970 a les escoles bressol de l'IME i uns 790 a les llars d’infants privades. Pel que fa a la llista d’espera de 346 nens i nenes que no havien obtingut plaça al finalitzar el termini de preinscripció, aquesta s’ha reduït en 108 alumnes, per renúncies i canvis d’horari. Finalment només han quedat 13 vacants per cobrir.

A banda de les dues escoles de primària i l’escola bressol que s’estrenen aquest setembre, aquest curs també es posen en marxa dos equipaments més: l’escola de formació permanent de les Tres Roques i la nova escola d’adults Alarona. A més, el proper 1 d’octubre començaran les classes del nou servei municipal de música. A banda de les noves construccions, Calvo destaca les obres de millora que s’han realitzat en diversos centres educatius gràcies a la complicitat amb altres administracions, com per exemple els ajuts del Fons Zapatero.

Menys alumnes immigrants
Tot i un lleuger augment del nombre d’alumnes tant en els sectors públic com privat, segons la regidora Conxita Calvo el nombre d’infants d’origen immigrant s’ha vist reduït. Per això, tot i que inicialment estava previst obrir una nova línia al CEIP Torre Llauder, finalment aquesta opció s’ha descartat. La ciutat manté, doncs, les 58 línies de primària que tenia fins ara. A secundària, s’obren dues noves línies als centres de Meritxell i l’IES Thos i Codina. D’altra banda, la regidora també destaca l’increment de l’oferta de Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) amb un de nou destinat a alumnes amb necessitats educatives especials. Una altra de les novetats en aquest àmbit és el fet que els PQPI de mecànica i electricitat es cursaran a partir d’ara a l’IES Miquel Biada, centre on també s’ofereix la Formació Professional d’aquestes especialitats. Pel que fa al batxillerat nocturn, es manté l’actual oferta.

No hay comentarios: