miércoles, septiembre 09, 2009

El programa de la diada comença amb una conferència del lingüista Joan Solà Els actes al voltant de la diada nacional de Catalunya

Notícies » El programa de la diada comença amb una conferència del lingüista Joan Solà
Data publicació: 08/09/2009

El programa de la diada comença amb una conferència del lingüista Joan Solà
Els actes al voltant de la diada nacional de Catalunya comencen el dia 9 de setembre amb la conferència “La feina del polític, la feina del lingüista” a càrrec del lingüista i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2009, Joan Solà. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural de Mataró, es farà al Saló de Sessions a partir de les 20 h.


Joan Solà

Nascut a Bell-lloc d’Urgell (1940) va estudiar magisteri i es va llicenciar en filologia clàssica i es va doctorar en filologia catalana a la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat professor a diferents universitats i des de 1984 és catedràtic de llengua i literatura catalana de la UB.

És autor de nombrosos llibres i articles al voltant de la llengua catalana, especialment sobre sintaxi i història de la llengua. És codirector de les Obres completes de Pompeu Fabra, ho va ser de la Gramàtica del català contemporani i des de l’any 1999 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Col·labora a mitjans de comunicació, des d’on fa una tasca divulgativa. Entre els reconeixement que ha rebut destaquen la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, l’any 2005, i el premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2009, distinció que atorga Òmnium Cultural des de l’any 1969.

XV Cursa popular Intersport Mataró

El divendres 11 de setembre se celebrarà la XV Cursa popular Intersport Mataró, organitzada per l’Institut d’Esports (IE), el Centre Atlètic Laietània i la botiga Intersport. El recorregut és de 10 quilòmetres i l’hora de sortida és a les 9 h des del passeig del Callao. Amb motiu d’aquest esdeveniment esportiu, el tram del Passeig Marítim, comprès entre el Cargol i Sant Simó, quedarà tallat al trànsit. L’estacionament en aquest tram quedarà prohibit a partir de les 6 h del matí i l'accés al port haurà de fer-se des de la Porta Laietana o des del Cargol.

Ofrena floral i concert

L’11 de setembre es portarà a terme, a les 10.30 h, l’ofrena floral al monòlit a Rafael Casanova. A la tarda, a les 19h, la plaça Santa Anna acollirà el concert del Jove Cor i Grup Instrumental Iluro de l’Aula de Música Masafrets.

No hay comentarios: