viernes, noviembre 14, 2008

Al 2006, Dones en Xarxa, amb Gemma Lienas com a Presidenta, es constitueix legalment com associació sense ànim de lucre

Dones en Xarxa neix el 2004 d’un grup de dones feministes i progressistes amb la finalitat de mostrar la veu de les dones a la opinió publica catalana. Per fer-ho creem una web amb l’ànim de fer xarxa: ser punt de trobada, espai de reflexió i altaveu d’iniciatives de les catalanes progressistes a Internet. Inicialment, la web s’allotja dins Mujeres en Red (www.mujeresenred.net), un dels portals feministes degans a Internet que enguany celebra el dècim aniversari.

Al 2006, Dones en Xarxa, amb Gemma Lienas com a Presidenta, es constitueix legalment com associació sense ànim de lucre i ampliem el camp d’actuació. Més enllà de ser una xarxa d’opinions i noticies al voltant dels drets de les dones, comencem a impulsar accions d’intervenció social directa amb les dones.

L’objectiu essencial de Dones en Xarxaa és fomentar l’ús d’Internet com una eina de comunicació, de relació i de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania per superar l’exclusió digital per raó de gènere. Per aconseguir-ho impartim tallers per aprendre a navegar, fer servir el correu electrònic i participar de forma activa a internet i xerrades de sensibilització sobre la importància de que les dones siguem a la xarxa no sols com consumidores d’informació, també com creadores de continguts.

Un dels projectes principals de Dones en Xarxa és Dones en xarxa, dones ciutadanes, que consisteix en crear una xarxa de dones mitjançant la web www.donesenxarxa.cat (es fa el salt al domini propi a 2007) que vagi estenent-se municipi a municipi. Cada localitat que hi participa te un espai web propi on fer visibles les veus de les dones a partir de les notícies, experiències i opinions que elles mateixes generin. El conjunt de webs locals conformen la xarxa de dones a Catalunya.

Contacte

María Freiría _Coordinadora
mfreiria@donesenxarxa.cat
+34 676 10 67 67

Si vols enviar-nos informació

No hay comentarios: