sábado, noviembre 15, 2008

El fòrum Innova s’allargarà fins dissabte, dia 15. Durant aquest divendres s’ha celebrat una jornada sobre responsabilitat social, igualtat d’oportuni





El sistema de reutilització de l'aigua de Comercial Doló guanya el Cre@tic

Els premis es van entregar durant la Nit amb Visió, emmarcada en el Fòrum Innova 360º

per J. Vives - fotos Ajuntament de Mataró/R.Gallofré - 14/11/2008 16:21 (113 lectures)

Els guanyadors dels premis Cre@tic Romero, Ferrús i Baron durant la visita al fòrum Innova La consellera Mar Serna

El sistema de reutilització de l’aigua de les llars desenvolupat per l’empresa mataronina Comercial Doló ha estat reconegut amb el principal guardó dels Premis Cre@tic, valorat en 6.000 euros. Aquests premis, que reconeixen la iniciativa empresarial, es van entregar dijous, dia 13, en el transcurs de la Nit amb Visió que es va celebrar a la sala Privat. Comercial Doló ha rebut l’assessorament de l’IMPEM en el procés per obtenir una patent mundial per al seu producte Kit Water Dolo, que a través de l’ozó saneja i permet reconduir les aigües grises de rentadora, les piques o la dutxa cap a la cisterna del vàter, afavorint l’estalvi de fins un 50% del consum de l’aigua.

El segon premi dels Cre@tic, dotat amb 3000 euros, va ser per a l’empresa Incod Enginyeria Industrial, que ha desenvolupat un programari per a l’etiquetatge i marcatge, identificació i traçabilitat de productes. Pixelon Computer Graphics, empresa especialitzada en el disseny 3D, ha obtingut el tercer premi de 1.500 euros. En aquesta vuitena edició, han optat als premis un total de 15 projectes empresarials, cinc més que l’any passat.

A banda d’aquests premis, durant la vetllada també es va entregar un accèssit al millor projecte de final de carrera de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPM) a Maria Pedrosa Lojo per un vídeo promocional innovador sobre els estudis del graduat audiovisual. El premi està dotat amb 600 euros. A més, es van reconèixer tretze empreses de la ciutat que destaquen per les seves pràctiques de Responsabilitat Social Organitzativa. En concret, es van lliurar plaques a les empreses Auto d’Ara, Expert Castany, Farmafree, Fet d’Ara, Finques Pous, Folgarona, Frèsia, Gestoria Barceló, Lola Perruquers, Can Miracle, Nins, Pell Tolrà i Saterra Joiers.

L’acte d’entrega dels premis, conduït pel presentador Manuel Fuentes, va estar presidit per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, així com el secretari d’Indústria de la Generalitat, Antoni Soy. Romero, en el seu discurs, va explicar les “dificultats que estan passants els administracions” però també va mostrar la seva voluntat de donar suport als empresaris i emprenedors de la ciutat “perquè aquesta crisi us afecti el mínim possible”. Baron, que va tancar l’acte, va fer una breu intervenció per destacar que la ciutat se’n sortirà gràcies al talent, la confiança i l’esforç. La Nit amb Visió va aplegar més de 200 persones en un esdeveniment que es va plantejar com un sopar informal a peu dret, amb el qual es pretenia afavorir les relacions entre els assistents.

El fòrum innova 360º
La Nit amb Visió es va emmarcar en el fòrum Innova 360º, que es va inaugurar oficialment poques hores abans, amb un acte que també va comptar amb Baron i Romero i que va incloure una conferència de l'enginyer industrial Jaume Ferrús, directiu de Mediapro. Ferrús va explicar que la innovació és un “motor” que “ajuda a preparar el futur” i que “és clau per tenir èxit”, sobretot en temps de crisi. Segons Ferrús, és en moments de crisi quan cal “sembrar” perquè la innovació és un instrument amb visió de futur. Ferrús va afegir que tot i que es pot innova en tots els sectors, les noves tecnologies són una eina que accelera tots els processos. Ferrús, que va conèixer el projecte TecnoCampusMataró, ha assegurat que la ciutat és un bon “terreny de cultiu” per aquest tipus d’iniciatives. Mataró ha patit una profunda transformació dels sectors econòmics, ha afegit l’enginyer, i, per tant, té una “llavor important de gent emprenedora”. A més, l’ecosistema que formen universitats, empreses i administració i que està representat al projecte del parc tecnològic “és clau per tenir èxit”.

El fòrum Innova s’allargarà fins dissabte, dia 15. Durant aquest divendres s’ha celebrat una jornada sobre responsabilitat social, igualtat d’oportunitats i conciliació que ha comptat, entre d’altres, amb les intervencions del diputat al Congrés Ramon Jáuregui i la consellera de Treball Mar Serna. També aquest divendres està previst celebrar una taula rodona que, sota el títol Innova 2.0, tractarà sobre la presència de l’economia, la política, la cultura i la comunicació a la xarxa. Dissabte, entre els actes previstos destaca la demostració de la taula de sons i llum Reactable.

No hay comentarios: