sábado, noviembre 01, 2008

Una de les novetats tractades en el Centre de Recursos és el poder treballar sobre la violència econòmica,


El centre de la dona atén més de 3.000 consultes des de la seva obertura

El servei s’ofereix a tota la comarca del Maresme

per S.F. - fotos R. Gallofré - 31/10/2008 16:04 (45 lectures)


1.832 consultes en el 2007 i unes 1.600 en aquest any. El Centre d’Informació i Recursos de la Dona, que cobreix tot l’àmbit del Maresme, cada cop té més visites de persones que es troben amb algun tipus de violència o maltractament. Així ho explica la regidora de dona, Anna Barrera, que destaca la tasca realitzada pel centre: “és un centre d’informació i recursos, tot i que també fem teràpia encara que no ens correspon. Ho fem perquè és important i perquè així no hem d’adreçar a la gent a altres llocs”. L’objectiu principal passa per aconseguir donar un servei transversal amb l’adjudicació d’un Centre d’Intervenció Especialitzada. “Ara s’estan desplegant a Catalunya i ens interessaria tenir-lo aquí, però depèn de la Generalitat”, explica Barrera. Es construiran set CIEs a Catalunya, dels quals dos ja estan fets i dos més estan adjudicats. Barrera afirma que són centres que “aglutinen més espai que el comarcal, i serveixen per fer la teràpia i les actuacions”.

Una de les novetats tractades en el Centre de Recursos és el poder treballar sobre la violència econòmica, que gràcies a la nova llei de violència de gènere pot ara tractar-se. Barrera ha destacat el treball “colze amb colze” que porta el centre amb les vocalies de dones de Rocafonda, Pla d’en Boet i Vista Alegre. “La seva participació és bàsica per poder fer de vehicle entre dones que potser pel seu propi peu no vindrien en el Centre”, explica. Barrera assegura que moltes dones “no vénen per por a ser etiquetades, però per mitjà de les vocalies podem contactar i ajudar-les”.

Tallers per a homes
De cara a l’any vinent, el Centre té previst fer alguns tallers adreçats a homes amb temàtica sobre dones. “Molts homes parlen de ‘sus labores’ sobre les feines de la casa de les dones, pel que aquest taller intentarà acostar això a tothom”, explica Barrera, qui es mostra convençuda que moltes coses que els homes no fan a casa són “perquè no saben o no volen fer-ho. Però tot s’aprèn”. Per Barrera, és important apuntar en aquesta direcció, ja que no es pot “vendre la igualtat només a les dones”. “Nosaltres ja estem conscienciades, el que hem de fer és sumar amb tothom i ser més diversos”, afegeix. Tanmateix, també s’han realitzat tallers a les escoles per prevenir la violència. En total, 1.300 alumnes d’institut van passar en el darrer curs per aquestes activitats de conscienciació.

No hay comentarios: