viernes, noviembre 21, 2008

Antoni Vilà, el nou director de Càritas Mataró


Antoni Vilà substitueix Fèlix Feliu en la direcció de Càritas de Mataró

El repte del nou director serà "fer pinya" amb tots els agents de la ciutat en la lluita per erradicar la pobresa

per V. B. - fotos Arxiu - 20/11/2008 18:39 (173 lectures)

Antoni Vilà, el nou director de Càritas Mataró
Relleu en la direcció de Càritas de Mataró. Després de 33 anys al capdavant de l’entitat, l’històric Fèlix Feliu deixa pas a Antoni Vilà, que fins ara era membre de la junta. El seu nomenament es va produir dimecres passat, dia 19, durant la celebració de l’assemblea de Càritas, que té lloc cada dos anys. Vilà (Mataró, 1937), que era l’únic candidat, va rebre el vot unànime de l'assemblea. El nou director ha explicat que els reptes que tindrà com a director de l’entitat diocesana serà aconseguir “ajudes i recursos” per poder “fer front a la gent que truca a la nostra porta”, que segons han detectat des de l’entitat, està augmentant en els darrers mesos a causa de la crisi econòmica.

Feliu va assumir la direcció en la darrera assemblea d’ara fa dos anys, amb la condició que aquest seria el seu darrer mandat. Durant aquest temps, segons ha explicat Vilà, s’ha consolidat una junta “molt equilibrada i responsable”, un fet que el nou director pensa en mantenir. En aquest sentit, Vilà ha volgut comptar amb Feliu com a director adjunt durant com a mínim un any, fins que sigui capaç d’assumir “totes les tasques inherents al meu càrrec”. “Avui en dia Càritas Interparroquial realitza una tasca molt més feixuga i complexa que la que un pot pensar” ha assegurat, ja que “cada dia és més complicat donar resposta a les demandes de la gent, sobretot en situació de crisi”. Càritas va celebrar precisament el seu 40è aniversari a Mataró el maig d’enguany.

La prioritat per a Vilà serà, utilitzant l’argot casteller, “fer pinya”, és a dir, buscar la col·laboració de la majoria d’agents possibles de la ciutat per “ajudar a la gent que corre perill de perdre la seva dignitat personal”. Per aconseguir-ho, realitzaran diverses campanyes, emmarcades en esdeveniments propers com la Mostra d’Entitats o la Setmana del Voluntariat, així com una exposició als locals del Cor de Maria entre el 5 i el 8 de desembre que explicarà la realitat de l’entitat. Vilà haurà de combinar la direcció de Càritas amb les tasques que desenvolupa a altres entitats, com la vicepresidència del Foment Mataroní (entitat de la qual també és encarregat de la programació musical), la presència a la comissió dels actes del Mil·lenari de Santa Maria i al Consell Pastoral Arxiprestal de Mataró o la tresoreria d'Aules Sénior.

No hay comentarios: