sábado, noviembre 15, 2008

Innova 360º presenta conferències, demostracions, xerrades i tallers sobre la innovació empresarial al recinte firal del Parc Central


Mataró impulsa un 'fòrum' dedicat a la Innovació

Innova 360º presenta conferències, demostracions, xerrades i tallers sobre la innovació empresarial al recinte firal del Parc Central

per V. B. - fotos R. Gallofré - 14/11/2008 12:43 (25 lectures)

Usuaris d'ordinadors en la última fira d'innovació a Mataró
Xerrades, tallers, tertúlies i demostracions pràctiques dirigides als professionals i també als ciutadans en general de cara a aproximar-se al món de la innovació empresarial. Aquests són els elements que es poden trobar des d'ahir dijous i fins dissabte, dia 15, a l’espai firal del Parc Central, durant la primera edició del fòrum Innova 360º, organitzat per l’IMPEM. Una trobada, hereva de la Setmana de Noves Tecnologies i d’Innovàtic, que té com a objectiu demostrar que la innovació és present en tots els àmbits i sectors i que és vital perquè les empreses siguin més competitives.

“En el model econòmic que volem impulsar a la ciutat, la innovació és clau, per això la volem posar a l’abast de tothom”, va assegurar la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, durant la presentació de l’esdeveniment. Romero ha destacat que Innova 360º suposa un avenç respecte a les anteriors fires que s’havien realitzat sobre aquest sector. “Fins ara ens havíem centrat en les noves tecnologies, però ara li hem canviat l’enfocament per parlar d’innovació en tots els sectors”, ha apuntat. Ena aquest sentit, àmbits tan tradicionals com el comerç, el tèxtil o la gastronomia també són presents a la fira.

Innova 360º compta amb protagonistes com els polítics Ramón Jáuregui i Mar Serna, el directiu de Mediapro Jaume Ferrús, el gurú de la innovació Tomás CAscante o el blocaire Saül Gordillo. El Fòrum es distribuirà en diverses zones (Auditori, Espai E_dit, Espai Demo, Espai PracTIC, Corner Coneixement i Espai Gentic) on es porten a terme a terme seminaris, tallers, prsentacions, sessions de demostració d’eines digitals, tallers formatius o presentació de recursos destinats a l’emprenedoria, entre altres elements. Un dels esdeveniments destacats és la jornada Pimestic, organitzada per la Generalitat de Catalunya i dirigida a empresaris per sensibilitzar-los en l’ús de les noves tecnologies.

Per al públic en general, hi ha activitats com una xerrada sobre el fenomen dels blocs, la conferència de l’expert en invents Pep Torres, o demostracions del Reactable, un espectacular instrument musical que combina sons i il·luminació i que músics com Björk s’han endut de gira. També es podrà escollir la Galeta de Mataró, entre les diverses propostes presentades per un grup de pastisseries de la ciutat.

No hay comentarios: