domingo, diciembre 14, 2008

l’Escolania, que ha preparat un recital adient per aquestes dates properes al Nadal,


Càntics divins per al Mil·lenari

L’Escolania de Montserrat protagonitza el concert més destacat de la commemoració dels mil anys de la Basílica de Santa Maria

per V. B. - fotos Escolania de Montserrat - 12/12/2008 10:46 (127 lectures)

Imatge dels infants que integren el conjunt coral, durant un concert
La commemoració del Mil·lenari de Santa Maria, que s’estén fins al maig de l’any 2009, arriba a la seva part central amb la proposta més destacada de tot el programa d’actes. La basílica mataronina rep la visita de l’Escolania de Montserrat i la Capella de Música de Montserrat, encapçalades per la direcció de Bernat Vivancos i l’orgue d’Eduard Vila. La històrica formació, integrada per més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents de tot Catalunya i també de la resta dels Països Catalans, és un dels millors conjunts de cant coral infantils del país, i té com a finalitat la difusió de la música sacra, les composicions corals i peces de grans músics internacionals.

La coral ha trepitjat els grans escenaris, com ara la catedral de Notre Dame de París, el passat mes d’octubre. Tot i que Santa Maria és més modesta, servirà de marc immillorable per a l’actuació de l’Escolania, que ha preparat un recital adient per aquestes dates properes al Nadal, inscrit en una gira que també la portarà al Monestir de Ripoll i la Catedral de Tarragona. El concert, patrocinat per Caixa Laietana, consistirà en una tria plural i eclèctica de compositors de diverses procedències i èpoques, des de Felix Mendelssohn al propi Vivancos, passant per Francisco Guerrero, Narcís Casanovas, César Frank o K. Leighton. Si bé les obres, que inclouen càntics, cançons de bressol i obres populars, no seguiran un ordre cronològic ni històric de compositors, sí que seguiran progressivament els fets evangèlics que narren el naixement del Messies.

Divendres, dia 12. A les 9 de la nit a la Basílica de Santa Maria. Preu: 10 euros.

No hay comentarios: