sábado, agosto 23, 2008

Els gegants criden a la festa al carrer Sant Ramon

Fires i festes


Els gegants criden a la festa al carrer Sant Ramon

La cercavila és un dels primers actes de la tradicional serenata, el gran gruix de la qual se celebrarà entre el 29 i el 31 d'agost

per J. V. - 22/08/2008 17:21 (36 lectures)
El carrer Sant Ramon tastarà aquest cap de setmana els primers actes de la tradicional Serenata, una de les cites festives amb més tradició de la ciutat i la que marca el final de les vacances per a la majoria de mataronins. Tot i que el gran gruix de les activitats tindrà lloc el cap de setmana del 29, 30 i 31 d’agost, aquest dissabte, dia 23, ja es podrà copsar l’ambient festiu gràcies a la cercavila de gegants, encapçalada per en Ramonet, que recorrerà els entorns del carrer a partir de les cinc de la tarda. Abans, al matí, s’haurà celebrat la quarta edició del torneig de petanca. Dijous vinent, d’altra banda, es projectarà el film Un plan brillante, de Michael Radford, al pati del CEIP Corominas.

Sergi Penedès, pregoner
Els organitzadors del carrer Sant Ramon han convertit en una nova tradició convidar a regidors de l’Ajuntament per pronunciar el pregó de la festa. Aquest any, el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, agafarà el testimoni de precedents com l’alcalde, Joan Antoni Baron, Joaquim Esperalba, Pau Mojedano o Montse López. El pregó tindrà lloc divendres, dia 29. Però serà dissabte, dia 30, el dia central de la serenata, amb una apretada agenda d’activitats que inclourà des de jocs infantils i balls fins a la ballada de sardanes o el castell de focs, sense oblidar el sopar de germanor, un esdeveniment que l’any passat va aplegar més de 300 persones.

No hay comentarios: