jueves, agosto 21, 2008

La TecnoEscola de Mataró forma 32 joves en noves tecnologies

La TecnoEscola de Mataró forma 32 joves en noves tecnologies

Es participants realitzaran més de 800 hores de formació i unes 2.400 hores de treball pràctic

per capgros.com/ACN - 18/08/2008 17:29 (88 lectures)
El Servei d'Ocupació de Mataró (SOM) ha engegat aquest estiu la tercera edició de la TecnoEscola, una iniciativa orientada cap a les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), que forma joves com a instal·ladors de xarxes i sistemes de comunicació, tècnics microinformàtics, tècnics en disseny multimèdia o dinamitzadors digitals. Més de 200 joves en situació d'atur a Mataró han participat en el procés de selecció de l'escola taller i finalment 32 han estat seleccionats. L'objectiu de la TecnoEscola és la inserció laboral d'aquests joves en ocupacions relacionades amb les noves tecnologies. En les anteriors edicions hi va haver un percentatge d'inserció de l'alumnat del 80%.

Durant els dos anys que funcionarà la TecnoEscola, els participants en cadascuna de les especialitats realitzaran més de 800 hores de formació i unes 2.400 hores de treball pràctic que prestaran en entitats sense afany de lucre i organismes públics de la ciutat. Aquest és un programa de formació i treball finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i l'IMPEM.

Els participants faran tasques tan diverses com la instal·lació i configuració de xarxes informàtiques per cable o Wi-Fi; la reparació, ampliació i manteniment d'ordinadors i la instal·lació de programari; el disseny, creació i actualització de pàgines web; la realització de cartells, catàlegs i díptics; l'enregistrament i creació de vídeos i material multimèdia, o impartir cursos i tallers d'alfabetització digital, navegació per Internet, tractament d'imatge, disseny web, ofimàtica i blocs.

No hay comentarios: