domingo, marzo 08, 2009

La celebració del 8 de març arriba als 100 anys i continua lluitant per la igualtat de la dona en la societatMataró commemora el dia internacional de les dones

La celebració del 8 de març arriba als 100 anys i continua lluitant per la igualtat de la dona en la societat

per Gerard Aragón - fotos R. Gallofré - 06/03/2009 16:52 (124 lectures)“Sumant per la igualtat”. Sota aquest lema, la ciutat de Mataró ha commemorat aquest matí el dia internacional de les dones d’enguany. Una celebració que en aquest 2009 arriba als 100 anys de lluita i reivindicació per tal que les dones aconsegueixin la igualtat efectiva amb els homes dins el marc de les societats democràtiques. L’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, ha estat l’encarregat de llegir un manifest en què ha demanat “el compromís de tota la societat amb la causa de la igualtat”. Un compromís que, segons l’alcalde, ha de poder fer front a la violència de gènere, fer visibles les aportacions de les dones en els camps de la cultura i el saber, considerar les seves necessitats en l’àmbit de la salut i l’educació i, en general, aconseguir que les dones gaudeixin de les mateixes oportunitats i condicions que els homes en la vida social, política i econòmica, tot promovent la seva participació en la societat. A més, Baron ha valorat el segle de celebració del Dia internacional de les dones coincidint amb els 30 anys d’ajuntaments democràtics, que “han contribuït a la millora de la qualitat de vida de les dones”.

A l’acte hi han assistit totes les regidores de la ciutat però, tot i la presa de consciència present en el manifest, només s’hi han pogut veure dos homes regidors a banda de l’alcalde: Ramon Basses pel PSC, i Joaquim Fernández per CiU. A banda d’això, des de l’Ajuntament s’ha volgut deixar patent que la igualtat és una peça clau de la responsabilitat política i que es continuarà apostant per una societat respectuosa i democràtica, “formada per ciutadans i ciutadanes que gaudeixen dels mateixos drets i les mateixes llibertats”.

1 comentario:

Joana dijo...

Suerte que tu no olvidaste la cámara!
Yo soy un desastre, nunca me acuerdo!
Un petonet