martes, marzo 17, 2009

Les primeres obres finançades a través del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) ja estan en marxa.



Comencen les primeres obres finançades a través del Fons Zapatero

La millora de la xarxa d’aigua potable a la ronda Ferran i la urbanització dels entorns del CEIP Maria Mercè Marçal, primers projectes en marxa

per J. Vives - fotos R. G. - 16/03/2009 17:27 (223 lectures)

L'obra de millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable i reg de la ronda de Jaume Ferran Entorns de l' escola Maria Mercè Marçal, a la riera de la Figuera Major

Les primeres obres finançades a través del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) ja estan en marxa. El servei d’obres de l’Ajuntament va iniciar la setmana passada els treballs de dos dels 52 projectes que es finançaran gràcies als 21 milions procedents de l’anomenat “Fons Zapatero”. Operaris de l’empresa Construcciones y Obras Públicas Garcia Cano e Hijos són els encarregats d’executar les obres de millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable i reg de la ronda de Jaume Ferran. El projecte, que compta amb un pressupost de 96.166 euros, contempla la substitució de les conduccions actuals, que daten dels anys 70 i que estan en mal estat. Els treballs s’aprofitaran per ampliar la xarxa de reg en aquesta zona. Les obres a la ronda Ferran comportaran la creació de vuit nous llocs de treball.

També a finals de la setmana passada van començar les obres d’un altre dels projectes que tiren endavant gràcies al FEIL, en concret la reurbanització dels entorns de la nova escola Maria Mercè Marçal, a la riera de la Figuera Major. Aquest projecte, que té un pressupost de 230.000 euros, consisteix en l’ampliació de la vorera que limita amb el CEIP, que passarà de tres a sis metres d’amplada per tal de garantir una major seguretat en els accessos a l’escola. A més, s’habilitarà una zona d’aparcament en línia i s’instal•laran bancs.

D’altra banda, aquest mateix dilluns, dia 16, estava previst l’inici de les obres de rehabilitació de l’àrea de jocs del carrer Alemanya i de millora de la jardineria del carrer Castaños, projectes pressupostats respectivament amb 48.961 i 128.801 euros respectivament, i que també es beneficiaran dels ajuts estatals. L’àrea de jocs del carrer Alemanya queda situada prop de l’actual seu de l’associació de Veïns de Via Europa. Pel que fa a les obres al carrer Castaños, afecten el tram comprès entre els nous habitatges protegits de l’Incasol i el Clos Arqueològic de Torre Llauder, i inclouen també l’enjardinament i la instal·lació de mobiliari urbà a la plaça pública ubicada entre els nous pisos.

No hay comentarios: