viernes, septiembre 04, 2009

La Generalitat de Catalunya aportarà 2’3 milions d’euros a Mataró en matèria de serveis socials i programes de benestar social per aquest 2009


La Generalitat reforça els serveis socials de Mataró amb 2’3 milions

L’aportació del govern català representa un 33% més respecte la de l’any 2008

per S. F. - 04/09/2009 13:29 (24 lectures)


La Generalitat de Catalunya aportarà 2’3 milions d’euros a Mataró en matèria de serveis socials i programes de benestar social per aquest 2009. Aquest divendres, dia 4, el director general dels Serveis Territorials d’Acció Social de la Generalitat, Josep González Cambray, i l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, han signat el protocol addicional per aquest any al Contracte Programa subscrit el 2008 entre el govern català i diferents ajuntaments. Això suposarà una partida un 33% més elevada respecte l’any anterior de part d’Acció Social. Baron ha remarcat la necessitat d’aquests 2’3 milions d’euros enmig d’una “situació difícil”. L’alcalde ha recordat que les demandes socials “s’han disparat” i que és important veure com l’administració pública té “sensibilitat”. “Són diners, i no són la solució a tot, però ajuden”, ha afirmat. Baron també ha volgut destacar la “coincidència” entre governs a l’hora de prioritzar les accions que ajudin a les persones.

Cambray ha explicat que el programa era “important” i “no simbòlic”, i que seguia en la línia de donar recursos a qui ha de treballar en accions socials. “Corresponsabilitat i descentralització, ja que ningú com els ajuntaments pot fer millor aquestes tasques”, ha assegurat. Pel director general, en èpoques de crisi cal “reforçar els serveis socials bàsics, on hi ha més afectats”. En aquest sentit, Baron també ha comentat que són èpoques en les que hi ha un gruix de gent que es troba en situacions problemàtiques de manera circumstancial i que un cop tornin a tenir “estabilitat laboral ja no necessiten ajudes d’aquest tipus”. Cambray ha explicat que també faran un fons d’urgència social de 3 milions i mig d’euros per poder repercutir als municipis que necessitin més recursos.

El Contracte programa prioritza l’assoliment de la cobertura de les ràtios professionals establertes per la Llei de serveis socials, mitjançant la contractació de treballadors socials i educadors socials; la consolidació del servei d’ajuda a domicili social que permetrà atendre les necessitats de la població i incrementar l’ocupació al territori; i l’assoliment del 100% dels programes individuals d’atenció de les persones amb reconeixement de dependència, així com el seguiment i modificació en el termini especificat per la llei.

La Generalitat ha reforçat els serveis socials de part del Maresme a banda deMataró, ja que Premià de Mar rebrà 425.000 euros, Pineda 407.000, Masnou 330.000 i el Consell Comarcal del Maresme rebrà més de 4’2 milions d’euros.

No hay comentarios: