miércoles, febrero 03, 2010

El 2003 es va establir un conveni de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat pública i policial entre el Departament d’Interior de la Generalitat i l’Ajuntament de Mataró

Notícies » La Policia Local col·labora amb la Generalitat en un protocol per atendre casos de violència masclista
Data publicació: 03/02/2010

La Policia Local col·labora amb la Generalitat en un protocol per atendre casos de violència masclista
Serà un model per a tot Catalunya que està previst que estigui enllestit el juny

La Secretaria de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya ha sol·licitat la col·laboració del Servei de la Policia Local de Mataró per posar en marxa un projecte per elaborar un Catàleg de bones pràctiques en l’atenció policial a les dones que pateixen violència masclista.


El 2003 es va establir un conveni de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat pública i policial entre el Departament d’Interior de la Generalitat i l’Ajuntament de Mataró. En aquest sentit, la Policia Local i el Cos de Mossos d’Esquadra, juntament amb altres serveis implicats de l’àmbit sanitari, psicosocial, judicial i de promoció de la dona, van elaborar un protocol intern d’atenció i derivació a la dona víctima de violència masclista.

Aquest protocol conjunt ha permès, al llarg d’aquests anys, realitzar un treball tranversal satisfactori i la coordinació entre totes les parts implicades per tal de garantir una bona atenció a les dones víctimes de violència.

Atès els bons resultats que ha donat el protocol de caràcter municipal, a partir del model de Mataró es vol crear un model únic d’atenció policial a les dones que pateixen violència masclista en qualsevol de les seves variants. Aquest projecte comptarà amb la participació de 10 municipis i per a la seva elaboració es faran diferents sessions mensuals a les quals hi participaran representants municipals. Es preveu que l’esborrany estigui enllestit cap al mes de juny.

No hay comentarios: