miércoles, enero 09, 2008

NUEVO JUSGADO PARA LA VIOLENCIA DE GENERO


Tura inaugura els nous jutjats de Violència sobre la Dona i Família.

L'objectiu és que aquests dos òrgans específics agilitin els processos i descongestionin els jutjats de Mataró (capgros.com - 28/12/2007).

La Consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, ha visitat avui el Jutjat de Violència sobre la Dona núm 1 i el Jutjat de primera Instància de Família de Mataró, dos dels divuit òrgans judicials que es posen en marxa avui 28 de desembre a Catalunya. “Mataró compta amb unes instal·lacions molt bones, que permeten una possible ampliació i que han incorporat circuits pensats per a què les víctimes no coincideixin amb els seus agressors”, ha valorat la Consellera després del recorregut.

La creació de prestacions específiques per als litigis de violència de gènere és, segons Montserrat Tura, una mesura necessària però no suficient: "Estic satisfeta de la inauguració d´aquests nous òrgans que faran un sistema justícia més àgil a Catalunya però hem de continuar amb el mateix ritme de cara al futur". La Consellera ha explicat que l´augment demogràfic i de denúncies en aquests darrers anys ha congestionat molts jutjats de primera instància, com és cas del mataroní: "Mataró té el privilegi d´inaugurar dos nous jutjats, el de la Dona i el de Família, per la forta congestió que hi havia al jutjat de primera Instància".

41 òrgans judicials en dos anys


En total, l´any 2007 s´hauran posat en marxa a Catalunya una vintena de nous òrgans judicials que han suposat una inversió de dotze milions d´euros i la incorporació de 160 nous funcionaris. La programació del 2008 preveu doblar aquestes prestacions amb l´obertura de vint-i-un òrgans judicials. Paral·lelament, el departament treballarà per establir un sistema de mediació i treballarà per engegar una xarxa de punts de trobada que faciliti la recollida dels fills segons el règim de visita establert.

Més mitjans que mai

Montserrat Tura ha remarcat la importància de lluitar contra la “lacra social” del maltractament: “Aquests jutjats serveixen perquè la llei s´apliqui de forma més ràpida i es prenguin les mesures cautelars oportunes per tal de protegir els més vulnerables”. Tot i així, ha reconegut que, si bé les noves prestacions agilitaran els tràmits, no s´evitaran tots els casos: “Hem de donar tot el suport que sigui possible a les víctimes, hi estem posant més mitjans que mai, però això no treu que el que està passant a casa seva és un infern”.

El Jutjat de Violència contra la Dona de Mataró es troba al carrer Méndez Núñez, n.36 i el de primera Instància de Família a Alcalde Abril, n.4.

1 comentario:

Tercera Edad dijo...

Hola gracias por mirar mi blob a mí me gusta que las personas podamos ponernos en contacto de todos los países , lástima que no podamos comprender lo que hablamos por no saber el idioma , hay traductores pero para las personas de la Tercera edad nos cuesta un poco mas de aprender , ya he mirado su blob y me ha gustado un saludo hasta siempre ENCARNA