jueves, enero 01, 2009

El calendari del Govern preveu que aquest any 24 comarques ja hagin completat la implantació de la TDT,


Un 70% de les llars del Maresme ja veuen correctament la TDT

La cobertura a la comarca és pràcticament total tot i les dificultats del seu desplegament per la orografia i densitat de població

per capgros.com/ACN - 17/12/2008 18:21 (137 lectures)
Un 70% de les llars maresmenques ja estan adaptades a la Televisió Digital Terrestre (TDT). Tot i això, la cobertura és gairebé total a la comarca i, per tant, encara falta que molta gent adapti les seves antenes col·lectives o els seus televisors. El secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó, considera "raonable" que hi hagi qui encara no faci l'esforç d'adaptar-se perquè "fins fa poques setmanes encara no s'obtenien resultats”. Mundó també ha detallat que el Maresme és la comarca on el desplegament de la TDT és més complicat "per la seva orografia i densitat de població". L'objectiu de la Generalitat és que el juliol del 2009 tota Catalunya estigui "encesa" digitalment.

El calendari del Govern preveu que aquest any 24 comarques ja hagin completat la implantació de la TDT, mentre que la resta ho farà de forma progressiva fins l'estiu de l'any 2009, nou mesos abans de que es produeixi l'apagada analògica el 3 d'abril del 2010. Mundó ha comentat que entre juliol del 2009 i la data fixada per l'apagada analògica hi haurà temps per corregir les incidències que sorgeixin.

El secretari de Mitjans de Comunicació reconeix que aconseguir que la TDT es desplegui a dos milions de llars a Catalunya sense que hi hagi problemes serà impossible, però augura que l'avantatge que porta Catalunya respecte a la data del 3 d'abril del 2010 fa preveure al Govern que l'apagada analògica "no serà notícia".

Per fer-ho possible, Mundó assegura que a banda dels esforços de les administracions, cal que el ciutadà estigui ben conscienciat, un fet que actualment no passa tant com voldria la Generalitat. Carles Mundó ha explicat que dels 80.000 televisors que es van vendre el mes d'octubre a Catalunya, 5.000 no estaven adaptats a la TDT.

No hay comentarios: