jueves, diciembre 20, 2007

BLOG DEL AYUNTAMIENTO


Els mataronins realitzen prop de 400 aportacions al PAM i el pressupost



per Mar Loire - fotos R. Gallofré - 19/12/2007 13:24 (288 lectures)

Fernández i López amb el tècnic, durant la roda de premsa
Els ciutadans, entitats i grups municipals han realitzat 388 aportacions al Programa d’Actuació Municipal (PAM) a través dels mecanismes de participació activats per l'Ajuntament: un bloc, el Consell de Ciutat, l’Audiència Pública i el període d’exposició pública obert després de l’aprovació inicial, el 30 d’octubre. D’aquestes, 158 s’han acceptat, 97 s’han rebutjat i 133 s’han admès parcialment. Les incorporacions s’han concretat en 39 noves accions i la modificació de 10, el que suposa que el PAM 2008 contempla més de mig miler d’execucions.

Segons la regidora de Serveis Centrals, Montse López, els mataronins han realitzat aportacions "molt variades", centrades, especialment, en millores dels espais públics, educació i mobilitat.

De les 158 aportacions acceptades totalment, la meitat procedeix dels grups municipals -CiU (27), PP (24) i CUP (28)- i l’altra meitat, de la resta de canals de participació –bloc (6), Consell de Ciutat (54), Audiència Pública (15) i al·legacions durant el període d’informació pública (4)-. "Una proposta no s’ha acceptat perquè resulta inviable o perquè no es pot realitzar durant el proper exercici", ha assenyalat Montse López.

Un bloc amb poques propostes
El bloc ha estat el mecanisme de participació amb menys aportacions rebudes, concretament 15. Tot i així, el regidor de Participació Ciutadana, Carlos Fernández, ha valorat positivament aquestes dades. "És un mitjà que encara s’ha d’assentar i que el continuarem utilitzant", ha assenyalat el regidor. Tot i així, Fernández ha alertat que aquest nou canal ha rebut una trentena de propostes, la meitat de les quals no han pogut ser contemplades en procedir d’anònims.

El conjunt d’accions incorporades o modificades al PAM 2008 no modifica les assignacions pressupostàries inicials. El pressupost consolidat de l’Ajuntament és de 265,5 milions d’euros, el que significa un augment del 27% respecte l’exercici anterior. El programa d’inversions és de 84,1 milions d’euros (un 109% més que el 2007). En aquest apartat destaquen els 28 milions d’euros en inversions a realitzar en habitatge per l’empresa municipal PUMSA.

Les ordenances fiscals també han rebut al·legacions, que es plasmen en l’acceptació de bonificar en un 20% el tercer any d’inici de l’activitat a l’IAE. També s’estudiarà l’adaptació del text d’ordenances a la llei sobre la reutilització de la informació del sector públic i la possible creació d’una taxa pel control d’emissions de radiació.

El pressupost municipal i el Programa d’Actuació Municipal 2008 seran aprovats definitivament en el ple de demà, dijous 20 de desembre.

No hay comentarios: