sábado, junio 07, 2008

Un nou centre d’innovació




Món digital


Un nou centre d’innovació acosta la tecnologia als discapacitats

El TecnoCampus, la Fundació Maresme i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró signen un conveni per aportar solucions a persones discapacitades

per S.F. - fotos S.F. - 06/06/2008 18:14 (83 lectures)


El TecnoCampus, La Fundació Maresme i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró ha signat aquest divendres, dia sis, un conveni mitjançant el qual es crea el Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a Persones (CITAP). Aquest centre tindrà l’objectiu d’aportar solucions i productes a les persones amb necessitats especials creant una xarxa amb el sector empresarial, l’universitari, l’administració pública i les associacions. Alícia Romero, presidenta de la Fundació TecnoCampus, ha assegurat que aquest pacte servirà per “millorar els serveis pels ciutadans” i per afavorir “la qualitat de la vida” en l’atenció de les persones.

Per la seva banda, el president de la Fundació Maresme, Isidor Gil, s’ha mostrat “encantat” amb aquest projecte: “el moment actual ens empeny a fer un salt en la innovació i treballar per fer de la innovació l’eix transversal de l’entitat”. Gil ha assegurat que hi ha moltes necessitats per les persones amb discapacitats que es poden abordar amb la millora de la tecnologia. En aquest mateix sentit s’ha expressat el director de la EUPMT, que ha assegurat que s’uneixen “dos coneixements com són la tecnologia i l’experiència amb les persones”. “Volem que el CITAP sigui un centre de recursos, divulgació i generador de noves aplicacions”, ha afegit Gil.

De moment, el projecte ja està en funcionament a l’edifici TecnoCampus, on hi ha sis persones (dos de cada entitat) treballant per dissenyar els projectes i preparats per posar fil a l’agulla als primers encàrrecs a curt termini. Una de les facilitats que s’espera puguin sorgir a partir del CITAP és la de poder millorar l’inserció laboral de les persones discapacitades, tot i que tal i com ha comentat Isidor Gil, des de la Fundació Maresme han vist que hi ha “un munt de coses i de persones que poden millorar-se a partir de la connexió amb la tecnologia”.

No hay comentarios: