sábado, septiembre 27, 2008

1.200 persones caminen per l'Alzheimer


1.200 persones caminen per l'Alzheimer

L'AFMA celebra la resposta de la gent davant aquesta iniciativa

per capgros.com - fotos J.M. - 23/09/2008 19:23 (410 lectures)



Unes 1.200 persones van apuntar-se a la caminada per l’Alzheimer que l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, junt el col•lectiu EPMA i les colles caminaires Pocs i Bons, Maimakansu, el CH Mataró i les botigues Intersport, havien organitzat per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer, el passat 21 de setembre. “Ha estat un gran èxit, no ens esperàvem aquesta resposta”, explica la vicepresidenta de l’AFAM, Montserrat Xifré, qui té ganes ja “de repetir-ho”. “Cal destacar el nivell de l’organització, que ha estat excel•lent”, ha afegit Xifré, que ha volgut lloar especialment el paper de “l’EPMA a l’hora de controlar-ho tot i fer que sortís bé”. El recorregut de la caminada va anar des de l’ermita de Sant simó fins a la plaça Santa Anna passant pel parc central, l’ermita de Santa Rita, Sant Martío de Mata, Sant Miquel i el turó d’Onnofre Arnau entre d’altres llocs.

Aquesta caminada va servir també per recollir diners per ajudar a les famílies afectades: “Falta fer el recompte i pagar algunes despeses, pel que no sabem quan hem recaptat però sí sabem que és molt”. Xifré ha explicat que malgrat les inscripcions, el nombre total de participants que van acabar la caminada estava entorn els 1.000 i els 1.100. “Molta gent es va apuntar per aportar diners i d’altres, com famílies amb nens o gent més gran van estar en la sortida a Sant Simó i es van quedar allà”, explica la vicepresidenta.

De cara a dissabte, l’AFAM organitzarà una fira solidària per la rambla on hi haurà parades de pastisseria, una tómbola, una taula informativa sobre l’associació i d’altres com antiguitats i parades de flors. “Esperem poder conscienciar a la gent amb una jornada entretinguda”, assegura Xifré. Pel concert de Montserrat Caballé i la seva filla, el proper 3 d’octubre al Teatre Monumental, l’AFAM ja ha venut totes les entrades: “nosaltres no en tenim, i les que tenen a l’Institut de Cultura deuen estar gairebé esgotades”. “No hi ha dia que no truquin diverses persones preguntant si encara tenim entrades pel concert”, afegeix la vicepresidenta de l’AFAM.

No hay comentarios: