miércoles, septiembre 10, 2008

Mataró Ràdio comença la nova temporada l'1 de setembre.


Mataró Ràdio comença la nova temporada l'1 de setembre.


(Ajuntament de Mataró, 02/09/08).


Mataró Ràdio va encetar, el dilluns 1 de setembre, la tercera temporada amb una programació que es va afermant, al temps que presenta novetats.

La temporada 2008-2009 –que comença l'1 de setembre de 2008 i acaba el 30 de juny de 2009- s'ha plantejat seguint els objectius de l'emissora, de mantenir informada a la població promovent la comunicació local, amb una programació de proximitat, obrint les portes a la participació i contribuint a la normalització de la llengua catalana a la nostra ciutat.

Sis grans novetats són les que defineixen la nova programació de Mataró Ràdio:

· L'ampliació dels horaris del Magazín "Viu la vida dia a dia" que, conduït per M. Lluïsa Aranaz, a partir del dia 1 de setembre tindrà una hora més de durada, de 10 a 13 h., per donar cabuda a un major nombre d'entrevistes amb els personatges, les entitats... i tot el que es belluga a la ciutat i poder acollir noves seccions i moltes altres novetats dins aquest espai radiofònic.

· La franja horària entre les 13 i les 22 h. s'ha reservat principalment als programes de divulgació, informació, entreteniment i debat.

· A partir de les 22 h. i fins a les 2 de la matinada, una major part de programes estan dedicats als diferents estils musicals.

· S'incrementen els programes en originals i en directe els caps de setmana.

· Quatre programes amplien els horaris: "Mirant Amunt", "I com estàs de salut?", "L'hora de la gent gran" i "La sardana d'ahir, d'avui i de sempre";

· S'incorporen quatre nous programes ("Tir Lliure", "Una altra història", "In Session" i "Escena Rock") i dues novetats de la programació d'estiu ("Top FM" i "5 i la torna").

Els serveis informatius de Mataró Ràdio, amb l'equip encapçalat per Joan Salicrú, continuaran oferint els butlletins horaris els dies laborable des de les 8 del matí fins a les 23 h., oferint al inici de la jornada -els dos primers butlletins- més amplis i complerts amb tota la informació de servei per començar el dia amb bon peu. També a les 13,30 h. l'Informatiu migdia, que seguirà oferint tota l'actualitat de la ciutat tots els dies de l'any, i els laborables, a les 19 h. l'Informatiu vespre, d'una hora de durada, amb espais d'entrevista, debat, agenda cultural... per aprofundir en la realitat ciutadana, que es torna a repetir a mitjanit. Els informatius locals s'acaben de complementar amb l'Informatiu migdia que ofereix Com Ràdio, de 7 a 8 del matí i de 14 a 15 h. i els caps de setmana, amb els butlletins entre 10 i 12 h.

Els serveis esportius de l'emissora, amb l'Oriol Debat al davant, continuaran oferint la Prèvia i l'Agenda, els dilluns i els divendres, a les 20 h. i les retransmissions esportives del cap de setmana dels equips de Mataró, juguin a casa o bé a fora, dins l'espai "Carnet Esportiu FM".

Respecte els programes de col·laboració, que són el gruix important amb el que l'emissora dona veu a les entitats i particulars de la ciutat, es renova amb modificacions en els horaris, i la incorporació de:

· Una proposta esportiva, "Tir lliure", el dimarts a les 20 h., conduït i presentat per Xavier Trigo i Salvador Carrillo, dedicat exclusivament al món del bàsquet de base.

I tres noves propostes per a la franja nocturna, amb:

· "Una altra història", una proposta de programa nocturn, dedicat a la història des d'un altre punt de vista, amb connotació ocultista, presentat per Emili i Dylan Surinyach, que es podrà escoltar els dimecres a la 1 de la matinada.

· "In session", presentat per Ricard Vives, tancarà la jornada prèvia als caps de setmana, oferint-nos una llista amb els dj que actuaran durant el cap de setmana a les discoteques del Maresme, amenitzat per una selecció de música House. Tot plegat els divendres, a la 1 de la matinada.

· Escena Rock, presentat per Xavier San Antonio, un nou programa dedicat al rock actual, que s'emetrà els diumenges, a les 23 h.

Amb la programació que ara s'enceta queda patent que la gran majoria dels programes van arrelant dins la graella de Mataró Ràdio. Del conjunt dels 73 programes que composen la graella de Mataró Ràdio per a la temporada 2008-2009, el 70% començaran la seva tercera temporada, un 21 % es van incorporar a la segona temporada i un 8 % són nous programes.


ANTIGUITAT PROGRAMES 2008-09
Nombre de programes

2006
52

2007
15

2008
6

TOTAL
73

Tal com s'ha fet des del gener de 2008, la programació de Mataró Ràdio compresa entre les 10 i les 12 h. es pot veure en directe en el canal de televisió públic MaresmeDigital TV, al canal 24 de la TDT, a través del espai Webcam ràdio, des d'on es pot veure el desenvolupament dels diferents programes radiofònics que tenen lloc als estudis de l'emissora mataronina.

Tota la programació de Mataró Ràdio també es pot escoltar en directe per internet, accedint a l'adreça http://mataroradio.cat, on també es pot consultar la programació de l'emissora.

© 2008 Ajuntament de Mataró |

No hay comentarios: