jueves, septiembre 04, 2008

La 3a edició de la TecnoEscola forma 32 joves mataronins.


La 3a edició de la TecnoEscola forma 32 joves mataronins.


Les anteriors edicions van tenir un percentatge d´inserció de l´alumnat del 80% (Ajuntament de Mataró, 18.8.2008).

El Servei d'Ocupació de Mataró (SOM) de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) va posar en marxa, aquest juny, una nova edició de la TecnoEscola Mataró, l'escola taller orientada cap a les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Aquest és un programa de formació i treball finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i l'IMPEM.

Més de 200 joves en situació d'atur han participat en el procés de selecció de l'escola taller. Els 32 joves que han estat acceptats es formaran en alguna de les següents especialitats: instal·lador de xarxes i sistemes de comunicació, tècnic microinformàtic, tècnic en disseny multimèdia i dinamitzador digital.

L'objectiu de la TecnoEscola és la inserció laboral d'aquests joves en ocupacions relacionades amb les noves tecnologies i la realització de serveis de sensibilització, dinamització, formació i suport en l'àmbit de les TIC a la ciutadania i al món associatiu mataroní.

Durant els dos anys que funcionarà la TecnoEscola III, els participants en cadascuna de les especialitats realitzaran més de 800 hores de formació i unes 2.400 hores de treball pràctic que prestaran en entitats sense afany de lucre i organismes públics de la ciutat. Aquesta combinació entre formació i treball permetrà que adquireixin, a la vegada, experiència i realitzin un servei d'interès públic i social per als ciutadans. Les pràctiques s'iniciaran el gener del 2009 i en anteriors edicions, van inscriure's en el programa més de 35 entitats.

Els participants realitzaran tasques tan diverses com la instal·lació i configuració de xarxes informàtiques per cable o WIFI; la reparació, ampliació i manteniment d'ordinadors i la instal·lació de programari; el disseny, creació i actualització de pàgines web; la realització de cartells, catàlegs i díptics; l'enregistrament i creació de vídeos i material multimèdia; o impartir cursos i tallers d'alfabetització digital, navegació per internet, tractament d'imatge, disseny web, ofimàtica i blogs. També col·laboraran en la dinamització d'espais d'accés lliure a la xarxa, com els Espais joves o els Punts Òmnia.


© 2008 Ajuntament de Mataró |

No hay comentarios: