sábado, diciembre 13, 2008

La promoció de 94 habitatges protegits al barri del Pla d’en Boet promoguts per la Generalitat de Catalunya estarà acabada a principis de 2009



Els pisos protegits de la Generalitat, disponibles a principis de 2009

Els 94 habitatges de lloguer promoguts pel Govern català al Pla d’en Boet costaran entre 310 i 315 euros mensuals

per S. F. - fotos R. Gallofré - 12/12/2008 17:22 (95 lectures)

Entrada dels habitatges amb vistes a la muntanya Interior d'un dels pisos Plaça interior dels blocs de pisos

La promoció de 94 habitatges protegits al barri del Pla d’en Boet promoguts per la Generalitat de Catalunya estarà acabada a principis de 2009. Així ho ha confirmat el regidor d’habitatge, Francesc Teixidó. Les obres es troben actualment a la fase final de la seva construcció, i es tracta de dos edificis aïllats amb habitatges de 41 metres quadrats. Tots compten amb traster i plaça d’aparcament, se n’han fet 110, i s’ha construït una plaça interior de 2.000 metres quadrats entre els dos edificis. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha explicat durant la visita que el termini pels joves per optar a aquests habitatges s’obrirà “el 7 de gener fins el 13 de febrer”. “Calculem que pel març es puguin adjudicar i donar les claus”, ha afegit. Baron ha definit aquests pisos com una primera oportunitat “per després aspirar a altres coses”, ja que tenen una expiració de cinc anys de lloguer.

Teixidó ha afirmat que malgrat la crisi, d’aquesta manera es dóna cobertura a “una demanda no atesa” amb uns preus assequibles que oscil·laran entre els “310 i els 350 euros”. “Són uns habitatges de qualitat i a un preu bo”, ha afegit. Els 41 metres quadrats útils es reparteixen amb una sala central amb lavabo, una cuina i una habitació. En total, l’obra compta amb un pressupost de 6’97 milions d’euros i ha sorgit de l’Institut Català del Sòl, sota el marc del Pla per al dret a l’Habitatge promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

Adjudicació dels habitatges
Les sol·licituds dins de termini per obtenir un dels habitatges es podran obtenir i presentar a la societat municipal Prohabitatge Mataró (Pablo Iglesias 63). Un cop tancat el termini per presentar-s’hi, Adigsa, empresa pública de la Generalitat de Catalunya valorarà les propostes d’acord amb els requisits d’accés i la documentació aportada, fins a dur a terme tot el procediment administratiu de cara a la seva adjudicació.

No hay comentarios: