domingo, febrero 17, 2008

LEIS DE DEPENDECIA


Barrios qualifica la llei de la dependència "d'àmplia i ambiciosa"

El responsable de l’Àrea Institucional i Projectes Singulars del Programa Prodep explica en una conferència el desplegament de la llei

per J. V. - fotos R. Gallofré - 16/01/2008 18:24 (124 lectures)


El responsable de l’Àrea Institucional i Projectes Singulars del Programa Prodep de la Generalitat, Joan Barrios, ha explicat aquest dimecres, dia 16, els detalls del desplegament de la llei de dependència. Ho ha fet en el transcurs d’un acte organitzat per la Fundació GIMM que ha aplegat una seixantena de persones a la capella de l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. En aquesta xerrada, Barrios ha qualificat la llei per a la promoció de l’autonomia i atenció a les persones amb situació de dependència com una llei "àmplia i ambiciosa", ja que mira de donar resposta a les necessitats de diversos col·lectius, des de la gent gran fins als disminuïts físics o psíquics. Aquest fet explicar, segons Barrios, les dificultats en el desplegament de la llei, que es va començar a implementar l’any 2007 i es culminarà l’any 2015. “Amb aquest calendari s’ha volgut donar capacitat al sistema per poder-se anar adaptant a la situació”, ha explicat.

Les primeres accions de la llei de dependència es van començar a visualitzar el mes de maig passat, quan els ciutadans van poder començar a presentar sol•licituds dels ajuts a través dels ajuntaments. A finals de l’any passat es van començar a concedir les primeres ajudes, tant en serveis específics com en prestacions econòmiques substitutòries. Durant l’any 2007 la Generalitat va desplegar un total de 105 treballadors socials per facilitar el desplegament de la llei, als qual s’afegiran aquest an 135 treballadors més. A més, el govern català disposa de 22 professionals referents al territori així com de 23 equips de valoració, que s’encarreguen de determinar el grau de dependència i el tipus d’ajudes més necessàries en cada cas.

No hay comentarios: