sábado, febrero 02, 2008

MATARÓ 2008 CULTURA


Cultura


El Patronat vol atreure públic jove al món de les arts escèniques

El consistori engega el projecte Butaka, que inclou dos espectacles, un taller de hip hop i dinamitzadors que animaran els joves a participar-hi

per V. B. - fotos R. Gallofré - 01/02/2008 17:46 (114 lectures)


El Patronat de Cultura considera que la seva oferta cultural per a infants i per a adults ja és prou completa, però que en l’àmbit del públic juvenil encara queda molt per recórrer. Per aquest motiu, s’ha embarcat en un nou projecte, anomenat ‘Butaka’ que pretén acostar les arts escèniques als joves de la ciutat d’entre 15 i 25 anys. Batuka es concreta en dos espectacles especialment pensat per aquest públic, un de hip hop i dansa i l’altre de circ, a més d’un taller també al hip hop. “Volem que els joves se sentin interpel•lats”, ha explicat avui el president del PMC, Sergi Penedès, durant la presentació del projecte, que compta amb la col•laboració de la Fundació Xarxa d’espectacles infantils i juvenils. Butaka és un projecte que ja s’ha desenvolupat a ciutats com Sant Feliu de Llobregat, Olesa de Montserrat, Vilassar de Dalt o Manresa.

La regidora de Joventut, Ana Barrera, ha reconegut que el públic jove se sent “distanciat” de les arts escèniques. “El que volem fer és apropar-los, que vagin a centres culturals i els entenguin com un lloc de trobada i com un espai on intercanviar experiències”, ha afegit. Per aconseguir-ho, han “reclutat” una quarantena de joves que sumaran esforços amb les dinamitzadores juvenils del Servei de Joventut per incentivar i implicar els companys en les activitats programades. Aquests “ambaixadors” del projecte portaran el nom de “butakers” i realitzaran visites als sis instituts públics de la ciutat, acompanyats per la companyia On Stage Company, que farà una petita interpretació a cada un dels centres.

Les activitats s’inciaran el 9 de febrer a l’espectacle Scrakeja’t, a càrrec de CobosMika Company. Es tracta d’un muntatge que combina hip hop, dansa contemporània i teatre físic, que anirà acompanyat d’una festa hip hopera amb The On Stage Company. L’acte tindrà lloc al Clap, un espai poc habitual en la programació d’activitats per part de l’Ajuntament. “Volem programar els espectacles allà on van els joves, en els seus espais d’oci”, ha apuntat Penedès. La segona obra del Butaka és un espectacle de circ de l’Ateneu Popular de 9 Barris que porta per títol “Circ de Sara”, i que en aquest cas tindrà lloc al teatre Monumental. Per complementar-ho, On Stage Company oferirà deu sessions d’un taller en què treballaran coreografies amb joves de la ciutat. Els tallers tindran lloc durant 10 dissabtes d’onze a una del migdia i els seus resultats s’exhibiran durant els actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Penedès ha reconegut que el nombre d’espectacles que formen Butaka no és molt elevat, però ha apuntat que el primer objectiu és “crear hàbits” entre els nous públics que es busquen, i de cara a la tardor oferir una programació més continuada. “Volem crear un projecte que sigui prou atractiu com perquè els joves hi vagin per iniciativa pròpia”, ha conclòs Barrera.

No hay comentarios: