viernes, febrero 08, 2008

MATARÓ EN EUROVICION

Un mataroní, candidat a representar Espanya a Eurovisión

Jesús Ruiz ha presentat el tema ‘Maldita seas’ al concurs organitzat per Myspace per participar en el festival, que tindrà lloc a Belgrad
per V. B. - video Jesús Ruiz - 07/02/2008 16:10 (798 lectures)




El cantant mataroní Jesús Ruiz
El cantant mataroní Jesús Ruiz aspira a convertir-se en el representant espanyol del concurs Eurovisión, el popular festival europeu de la Cançó, que se celebrarà a Belgrad (Sèrbia) el proper 24 de maig. Ruiz competeix amb els més de 200 candidats que s’han presentat al concurs organitzat pel portal Myspace. Deu d’ells seran escollits pels internautes per participar en la gala final, l’1 de març, on es dirimirà el representant estatal. El mataroní, de 30 anys, s’hi presenta amb la cançó Maldita seas, una balada romàntica en què la seva veu pren tot el protagonisme.

El cantant mataroní compta amb la col•laboració del productor musical Miki Forteza, qui li ha cedit la cançó Maldita seas. “Forteza és un compositor i productor molt buscat a Espanya” explica Ruiz. “Molts dels èxits estiuencs tenen la seva firma. Ha aconseguit la fórmula de l’èxit”. Forteza es un especialista en temes ballables, però amb Ruiz ha optat per una peça més lenta. “Em va dir que era ideal per a mi”, constata Ruiz, que a més de posar la veu i la interpretació del tema, hi ha participat en la producció, en busca d’un “so propi”.

Ruiz vol aprofitar la participació en el concurs per reprendre la seva carrera musical, que va estar a punt de consolidar-se ara fa 5 anys. “Tenia un contracte potent amb una productora per treure un disc, però en el darrer moment es van fer enrere”, explica. Eren dies d’eclosió del “fenomen OT”, amb músics com Bisbal, Bustamante o Rosa acaparant totes les ventes. “Llavors calia una inversió en publicitat més forta de l’habitual per donar a conèixer un cantant novell com jo, i la cosa no va fructificar”. Quan mira enrere, Ruiz veu aquell episodi com una oportunitat perduda que ara vol revertir. “Em trobo en un moment madur en l’àmbit personal, i molt obert en l’artístic. Vull reprendre el què en un moment donat vaig haver de deixar de banda”, assegura.

800 visites en dos dies
El compte de Myspace que Ruiz s’ha hagut d’obrir per participar en el concurs ha rebut més de 800 visites en tant sols dos dies. “M’han arribat mails d’anims des de Navarra, les Illes Balears o Madrid, entre altres”, explica il•lusionat el cantant, que necessitarà força suport per batre els seus més de 200 contrincants. Barrejats entre el munt de solistes i bandes desconegudes que hi participen, hi figuren noms curiosos, com La Casa Azul o Cola Jet Set, que provenen del pop independent (difícilment relacionable a priori amb Eurovisión), o personatges com Malena Gracia.

No hay comentarios: