viernes, febrero 01, 2008

MATARÓ 2008


El CDIAP ha atès més de 500 nens de 0 a 6 anys durant el 2007

El centre commemora el seu 25è aniversari fent una crida a les famílies a fer ús dels seus serveis

per V. B. - fotos R. Gallofré - 31/01/2008 19:00 (199 lectures)

Parés, amb el quadre commemoratiu de l'aniversari del centre Foto de família dels participants en la celebració del 25è aniversari

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Maresme celebra el seu 25è aniversari en un moment de ple creixement. L’any 2007 va atendre més de 500 nens i nenes de 0 a 6 anys en les tres seus que l’entitat disposa a Mataró, Arenys de Mar i el Masnou respectivament. Aquestes xifres s’han donat a conèixer avui dijous, dia 31, durant l’acte de commemoració del quart de segle de vida d’aquest centre adscrit a la Fundació Maresme, que atén la població infantil de la comarca de fins a sis anys que pateixi alguna dificultat en el procés de criança, trastorns o disfuncions en el desenvolupament o evolucions poc harmòniques. El centre es presenta com un servei creat per atendre les famílies preocupades per qualsevol aspecte del desenvolupament del seu fill.

Els responsables del CDIAP, que compta amb una plantilla de 25 terapeutes -psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes, psicomotricistes i una neuropediatre- i ofereix els seus serveis gratuïtament gràcies a un conveni amb la Generalitat, consideren que encara hi ha famílies que no coneixen l’entitat i les seves prestacions. “Massa sovint rebem nens més grans amb algun problema. Si les seves famílies haguessin conegut el nostre servei abans i els poguéssim haver atès en edats més primerenques, la seva situació hauria millorat molt”, ha afirmat la directora del CDIAP, Laia Serras. “Qualsevol família preocupada pel desenvolupament del seu fill pot venir aquí”, ha destacat. En aquest sentit, el centre també treballa amb les escoles bressol i amb els pediatres perquè derivin al CDIAP els infants a qui detectin algun tipus d’afectació en el seu desenvolupament.

XV Jornades
L’acte d’avui també ha servit per presentar les quinzenes Jornades que organitza el CDIAP, que tindran lloc el 12 de febrer a l’hotel NH Ciutat de Mataró i que portaran per títol “Atenció Precoç: experiències, projectes, preguntes i mirades”. Les jornades s’emmarquen en la línia d’actuació del centre dedicada a la formació i la investigació, segons ha afirmat Serras. Enguany, hi participaran dues persones pioneres en l’atenció precoç i quatre serveis d’aquesta especialitat que explicaran les noves perspectives del sector.

Quadre commemoratiu
Durant la jornada d’avui, també s’ha presentat el quadre commemoratiu de l’aniversari del centre que ha realitzat Joan Parés. Una obra que retrata la seu mataronina del CDIAP, un edifici noucentista del carrer Prat de la Riba construït per l’arquitecte Lluís Gallifa l’any 1930 i que pertany a Caixa Laietana. Un dels elements destacats de l’obra és la dedicatòria de l’artista al pediatra mataroní Lluis Bruna, mort l’any 1965, que tenia la seva consulta a la plaça dels Bous i que, com ha destacat Parés, “va ser un dels primers en considerar persones als qui patien deficiències”.

No hay comentarios: