miércoles, junio 18, 2008

Dissabte passat, 14 de juny; 60 persones de Mataró






cursor:"Crònica de la sortida a Elna", article de Glòria Figuerola.


Inclou fotografies del viatge.


Dissabte passat, 14 de juny; 60 persones de Mataró i El Maresme vam fer la ruta de l´exili. Acompanyades i guiades per la rellevant figura de la historiadora i escriptora, Assumpta Montellà, autora del llibre La Maternitat d´Elna.

La sortida estava organitzada des de la Secretaria de la Dona del PSC de Mataró i, la crida va ser tot un èxit!

Vam sortir de la ciutat cap a les nou del matí i després d´una parada tècnica a Figueres arribàvem a la Maternitat cap a les 12 del migdia on ens esperaven per rebre´ns, molt cordialment.

Durant el trajecte, l´Assumpta ja ens anava posant en situació per poder absorbir tot el que veuríem i viuríem i, en el recorregut per les sales de la Maternitat ens anava explicant epidodis de la historia, de com van anar els fets, de com dins del caos dels camps de concentració, va néixer aquella illa de pau i d´esperança de vida. Tot gràcies a l´Elisabeth Eidenbenz, la infermera suïssa que va salvar tantes vides. Després de tants anys, el llegat de la Maternitat d´Elna, encara és viu!

També vam fer un dinar, on a les postres l´Assumpta va acabar d´explicar la història en un estil col·loquial i divertit, que ajuda a descarregar una mica les emocions contingudes i, finalment va fer una ronda de preguntes i respostes.

De tornada cap a Mataró vam parar a visitar el Museu de l´Exili de La Jonquera, om vam presenciar imatges i documents impactants, a la sortida vam fer la foto de grup pel record d´una sortida molt maca, sentimental amb una bona dosi de memòria històrica.

Arribàvem a la ciutat a l´hora programada molt contents i feliços del viatge; res hagués estat igual sense la, ja nostra amiga: Assumpta Montellà.
Per cert, que ja vam parlar de fer per la tardor la ruta del Setè camió , l´últim llibre escrit per ella, a veure si trobem l´or perdut de la República...

Encarna se perdio esta excurción con tata ilución que tenia hacia meses ya me contareis como fue todo al final me Operaron un saludo para todos Encarna

3 comentarios:

Tercera Edad dijo...

MUY VONITA LA EXCURCIÓM UN SALUDO ENCARNA

Anónimo dijo...

Encarna, guapa ¿Cómo estás? Ya me dijeron que no pudiste venir, todo y que llevabas tiempo apuntada. Lo importante ahora es que tu estés bien, ya te contaremos en la próxima reunión que tengamos; vinimos todas contentas y emocionadas. A mi me acompañaron además mi hija y mi sobrina, imagina como estuve de apoyada.
Un beso, preciosa.

Tercera Edad dijo...

Hola GLORIA no te puedes imaginar el disjunto que me lleve me tenían que Operar y al final me suspendieron la Operación, me quede si poder ver algo que hacia tanto tiempo que tenia ilusión, bueno al final me han Operado y me estoy recuperando muy vine gracias por acodarte de mi un saludo ENCARNA