viernes, julio 25, 2008

Aquest any, i degut a l'èxit de descàrregues al mòbil de Les Santes 2007, l'Institut Municipal d'Acció Cultural repeteix el projecte d'oferir una apli


L’INSTITUT MUNICIPAL D'ACCIÓ CULTURAL PRESENTA LES APLICACIONS TECNOLÒGIQUES DE LES SANTES 2008





El president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat el passat dia 14 de juliol, l'aposta tecnològica de Les Santes 2008 que són, entre d'altres, les descàrregues per als telèfons mòbils, l'emissió en línia de part de les festes i la millora de la interactivitat de la web.


Aquest any, i degut a l'èxit de descàrregues al mòbil de Les Santes 2007, l'Institut Municipal d'Acció Cultural repeteix el projecte d'oferir una aplicació gratuïta per al mòbil. Aquesta aplicació conté tota la programació de la Festa Major i a més incorpora plànols, el Cartell de Les Santes i altres informacions útils. L'aplicació es descarrega una sola vegada al mòbil i queda instal·lada a l'aparell, de manera que s'hi pot navegar pels diferents menús que conté: Presentació / Cartell / Programa (dia a dia) / El Bequetero / Plànols / La botiga / Entrades / Organització. Depenent de cada model, l'aplicació pot quedar instal·lada a l'apartat d'Aplicacions, Jocs o Col·leccions.


La descàrrega es pot fer a través de bluetooth, enviant un SMS o a través del web. Hi ha instal·lats dos aparells bluetooth: un a la porta de l'Ajuntament (La Riera, 48) i un altre a la botiga de Les Santes (carrer Nou, 11), que obrirà al públic el proper dijous 17 de juliol. Qualsevol persona que activi el servei de bluetooth del seu mòbil multimèdia en aquests punts rebrà un avís que li demanarà permís per fer la descàrrega de l'aplicació i, si s'accepta, automàticament s'iniciarà la descàrrega gratuïta. També es pot enviar un SMS al número 93 107 77 00, sense necessitat de posar-hi una paraula clau, i automàticament l'usuari rebrà un avís per començar la descàrrega. En aquest cas el preu del missatge és de 0,15 euros, com un missatge normal. Finalment una tercera via és a través del web de la Festa Major de Mataró http://www.cultura.mataro.cat/santes o www.lessantes.cat. A la pàgina web s'hi podrà trobar un apartat específic per a la introducció del número mòbil al qual es vol rebre l'aplicació.


La novetat d'aquest any és la incorporació d'un menú que facilita la descàrrega suplementària d'un polifònic relacionat amb la Festa Major de Mataró: la melodia del Bequetero. Per realitzar-ne la descàrrega caldrà enviar un SMS (amb un cost de 0,15 cèntims) a partir del menú, i automàticament el mòbil rebrà la melodia que quedarà instal·lada al terminal.


Els requeriments necessaris perquè l'aplicació funcioni són bàsicament que el telèfon mòbil sigui multimèdia. L'any passat hi va haver un total de 8.652 descàrregues de l'aplicació de Les Santes 2007: 6.761 a través del sistema bluetooth (5.324 de l'Ajuntament i 1.437 de la botiga de Les Santes), 977 a través del sistema SMS i 914 més a través del web corporatiu.


Seguiment de Les Santes a temps real


Una altra novetat d'aquest any és la possibilitat de seguir en directe, les 24 hores, alguns actes de Les Santes. Una càmera instal·lada al davant de l'Ajuntament captarà les imatges, i després d'un tractament per optimitzar-les per a web (streamming), les imatges es podran visualitzar a través de la web de Les Santes: www.lessantes.cat o bé www.cultura.mataro.cat/santes. Alguna altra web, com www.onsortir.cat, s'ha sumat a la iniciativa i també retransmetrà Les Santes de Mataró a través del seu portal.


Aquest projecte obre les possibilitats de difusió de la festa mataronina i permet el seu seguiment a temps real a qualsevol usuari de la xarxa. A posteriori també es podran visualitzar els vídeos resultants. La retransmissió començarà la tarda del 25 de juliol, coincidint amb la Crida de Festa Major des de l'Ajuntament.


Una pàgina web interactiva


La pàgina web de Les Santes d'enguany pretén ser informativa quant a la consulta del programa, localitzacions i diverses informacions d'interès relacionades amb la festa. Però també obre les portes a la participació de l'usuari, i ofereix la possibilitat d'aportar opinions en un "llibre de visites" per una banda, i d'enviar una fotografia que serà penjada al portal del web de l'altra. Les fotografies que s'enviïn hauran d'estar directament relacionades amb la Festa Major de Mataró i complir alguns requisits de qualitat i formats.


Aquest any també s'instal·larà la pantalla gegant a La Riera el divendres 25 de juliol, per facilitar la visió de la Crida de Festa Major: el parlament de l'alcalde i els primers balls i dormides de les comparses mataronines.

No hay comentarios: