miércoles, julio 02, 2008

La 3a edició del concurs "Aprendre a emprendre" escull els guanyadors.


La 3a edició del concurs "Aprendre a emprendre" escull els guanyadors.


(Ajuntament de Mataró, 20/06/08).


La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, (IMPEM), Alícia Romero, va lliurar ahir els premis als guanyadors de la 3a edició del concurs "Aprendre a emprendre"en les dues categories, Millor pla d'empresa i Millor idea de negoci, i una menció especial a la idea de negoci més innovadora. En l'edició d'enguany han participat 54 alumnes dels centres Escola Pia Santa Anna, IES Thos i Codina i Sagrat Cor de Jesús. En total s'hi han presentat 20 idees de negoci i 6 plans d'empresa.


Millor pla d'empresa

El guanyador en la categoria de Millor pla d'empresa ha estat el projecte "DO2 sl" presentat per Bernat Puig i Guillem Carmona, alumnes de l'Escola Pia Santa Anna. El projecte consisteix en una empresa per a la comercialització i distribució de maquinària generadora d'oxigen per a la seva posterior distribució i instal·lació en establiments com balnearis, gimnasos, centres terapèutics, donades les seves propietats beneficioses pel organisme. A l'hora de l'elecció el jurat ha valorat fonamentalment el grau de detall de la feina desenvolupada i la coherència del projecte presentat. Els guanyadors obtindran un ordinador portàtil i un lot de llibres cedits respectivament per l'empresa Sala Assessors informàtics i Robafaves. A més, l'escola rebrà un altre ordinador portàtil i un diploma acreditatiu.

En total s'hi han presentat 6 plans d'empresa:

- Centro Game sl, botiga de videojocs.

- DO2 sl, comercialització i distribució de maquinària generadora d'oxigen.

- Perfect4you, comercialització de roba d'home i dona.

- Kasmart, llibreria/papereria.

- Elit Kraft, serveis nàutics.

- Telopresto, lloguer de bosses de luxe.


Millor idea de negoci

Pel que fa als guanyadors en la categoria de millor idea de negoci, han estat Carles Porta i Aleix Buch, estudiants de l'Escola Pia Santa Anna per la proposta, "Domotècnia. La llar automàtica".

Els alumnes rebran un ordinador portàtil i un lot de llibres cedits respectivament per l'empresa Sintelec i Robafaves. A més, l'escola rebrà un altre ordinador portàtil i un diploma acreditatiu.

En aquesta categoria el jurat ha atorgat una menció especial a la idea de negoci més innovadora, que ha recaigut en mans de Gemma de la Calzada i Sandra Martínez, alumnes de l'Escola Pia Santa Anna, per desenvolupar la idea "Estudiar i treballar" consistent en una empresa que cobreix la necessitat de trobar llocs de pràctiques a empreses per a alumnes de batxillerat i cicles formatius. El jurat ha valorat el desenvolupament d'una idea que dóna resposta a una demanda real del mercat amb un servei no desenvolupat fins al moment de la iniciativa privada. El premi per a la idea empresarial més innovadora és un marc digital aportat per l'empresa Alooha.

En total s'han presentat 20 idees de negoci:

- Un Futur per a tothom.

- Mataró pas a pas.

- Dream Wood.

- Miremar, Salut i Benestar.

- Blindtec.

- Aivit. Disseny i confecció.

- El Rengle. Residència d'estudiants.

- Estudiar i Treballar.

- Worthwhile.

- Luxurios Hotel.

- Little Fruits. Escola Bressol bilingüe.

- Ludian. Centre Lúdic.

- Bodegues Divino.

- Spa Urbà.

- Recicl'art.

- Cookstart.

- World Color.

- Dog Center

- Domotècnia La Llar automàtica.

- The World of Food.


Programa "Aprendre a emprendre"

Aquest concurs s'emmarca en el context del programa del mateix nom que el Servei d'Empresa de l'IMPEM organitza des de fa vuit anys. Un programa de sensibilització adreçat als centres de secundària, basat en accions d'informació i de motivació per a la creació d'empreses, amb els següents objectius:

- Despertar la motivació per a l'autoocupació.

- Difondre la cultura emprenedora per incentivar la creació de noves empreses al territori.

- Utilitzar el testimoni d'empresaris d'èxit del nostre territori per motivar i incentivar als alumnes.

- Descobrir les capacitats personals i professionals de cada alumne en relació amb les actituds emprenedores.

- Transmetre el concepte que l'ocupació no és únicament treballar per compte d'altri: "nosaltres podem crear el nostre lloc de treball".



© 2008 Ajuntament de Mataró |

No hay comentarios: