jueves, febrero 28, 2008

VIOLENCIA DE GENERO


ENFRONT DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE HI HA ESPERANÇA

Manifest de la Secretaria de Polítiques de les Dones del PSC pel 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones.

ENFRONT DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE HI HA ESPERANÇA

Avui, 25 de novembre, les dones socialistes tornem a expressar el nostre rebuig a la violència de gènere i la nostra solidaritat i suport cap a les dones que la pateixen i les que l´han patit. I seguim reclamant tolerància zero cap a qualsevol manifestació de violència i la implicació de tots els poders públics i de tota la societat en la seva eradicació.

Però avui volem també transmetre un missatge d´alè perquè hem avançat i, malgrat el degoteig constant de casos de violència, ara les dones tenim més drets i més instruments per lluitar-hi.

L´aprovació de la llei integral contra la violència de gènere el desembre de 2004 ha suposat l´esperança per a moltes dones que pateixen aquesta xacra social, ja que contempla un conjunt de mesures concretes per a protegir-les (assistència legal, serveis de recuperació integral, dret a un pla específic d´inserció laboral, nous drets en el treball, etc).

El govern socialista ha col·locat la violència contra les dones en primera línia de l´agenda política. En aquests tres anys d´aplicació s´han creat 452 jutjats de violència i es preveuen 27 jutjats exclusius més per a finals de 2007 així com un total de 92 fiscals especialitzats. S´han endurit les penes contra els agressors, gairebé 50.000 han estat condemnats en dos anys i mig i les denúncies han augmentat més d´un 70% entre 2002 i 2006. Durant el 2007 s´hauran destinat més de 212 milions d´euros a la lluita contra la violència de gènere essent la previsió pel 2008 de 247,8 milions d´euros.

Malgrat això, els mateixos sectors conservadors que banalitzaven sobre la violència de gènere considerant-la un aspecte privat de les relacions de parella i no un problema social ara banalitzen sobre les mesures que un govern valent ha dissenyat per fer-li front.

A Catalunya, el Govern de la Generalitat ha aprovat la llei pels drets de les dones contra la violència masclista que ara està en tramitació parlamentària. Aquesta és una llei ambiciosa i integral, que contempla tots els tipus de violència, que té en compte la importància de la sensibilització i la prevenció i que defineix clarament una àmplia xarxa de serveis per a les dones a tot el territori

Per tot això, les dones socialistes seguim manifestant la necessitat de treballar les polítiques de gènere i igualtat d´oportunitats des de tots els nivells i des de totes les Administracions per superar les desigualtats que pateixen les dones i les situacions discriminatòries que les afecten, i avançar així cap a una distribució equitativa de les oportunitats entenent que la violència de gènere és la demostració més flagrant de la desigualtat que patim les dones a la nostra societat i a tot el món.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hem de fer tant per la igualtat i contra la violencia ...
et reocomano el video:
¿Quién en quién en igualdad?

Tercera Edad dijo...

Hola anonimo yo are todo loque pueda por la igualda de las personas ,para mi todos tenemos los mismos derecho un saludo ENCARNA
MIRARE EL VIDEO GRACIAS