domingo, octubre 26, 2008

D’altra banda, divendres, dia 24, l’enginyer de camins, canals i ports, Jordi Julià Sort, oferirà una conferència sobre les infraestructures ferroviàr


Mataró commemora el 160è aniversari de l’arribada del ferrocarril

L'acte més destacat és la Fira Ferroviària, que celebra la seva quarta edició a la plaça de Santa Anna

per V. B. - fotos Joan G. Jané - 24/10/2008 9:42 (83 lectures)

Parades de la Fira Ferroviària celebrada el 2007
Recordar la figura de Miquel Biada com a emprenedor, en els actuals temps de crisi econòmica, és un dels objectius de la commemoració del 160è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Mataró. Una efemèride que, com és habitual en els darrers anys, se celebrarà amb diversos actes organitzats per l’Ajuntament i el Cercle Històric Miquel Biada, entre els quals destaca la Fira Ferroviària que tindrà lloc a la plaça de Santa Anna.

La Fira arriba a la quarta edició i comptarà amb la participació d’entitats i associacions vinculades al ferrocarril, com els Amics del Tramvia d’Argentona, que portaran a Mataró la locomotra Kraus. Es tracta d’una màquina construida l’any 1928, de 9 metres de llargària i 9 tones de pes, que es podrà visitar durant tot el cap de setmana. La mateixa entitat també instal·larà un circuit de trenet, amb 80 metres de via al qual hi podran pujar els infants de manera gratuïta. A més, la fira comptarà amb una quinzena d’estands amb terrissa, joguines ferroviàries, postals, segells i maquetisme a càrrec de l’empresa Marklin. La Cobla Ciutat de Mataró també oferirà una ballada de sardanes en el marc de la fira.

D’altra banda, divendres, dia 24, l’enginyer de camins, canals i ports, Jordi Julià Sort, oferirà una conferència sobre les infraestructures ferroviàries, i dimarts, dia 28, se celebrarà l’ofrena floral al monument a Miquel Biada. A més, el cap de setmana següent (1 i 2 de novembre), hi haurà una emissió especial de ràdio a càrrec dels Ràdio Aficionats de Mataró i Barcelona a les estacions de tren de Barcelona i Mataró.

No hay comentarios: